Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ»
Απήργησαν ενάντια στις απολύσεις

Ούτε ένας εργάτης δεν μπήκε για δουλειά στη χτεσινή απεργία των εργαζομένων της «Χαλυβουργικής», αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις που προχωρά η εργοδοσία. Από νωρίς το πρωί οι εργάτες περιφρούρησαν την κινητοποίησή τους, έχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας «Μασίνα», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ελευσίνας και τη Γραμματεία Ελευσίνας του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία σκοπεύει να προχωρήσει σε 67 συνολικά απολύσεις με βάση το δικαίωμα που δίνει ο νόμος για απολύσεις 5% κάθε μήνα επί του συνόλου του προσωπικού. Οι απολύσεις αυτές εντάσσονται στις συνολικά 170 απολύσεις που είχε σχεδιάσει η εργοδοσία μέσω «οικειοθελών αποχωρήσεων». Η εργοδοσία μετά από εκβιασμούς πέτυχε 93 απολύσεις με αυτή τη μέθοδο και μόλις προχτές Πέμπτη απέλυσε μέσω «οικειοθελούς» άλλους 10 εργάτες.

Μάλιστα, αυτές οι 10 «οικειοθελείς» απολύσεις έγιναν ως εξής: Η Διεύθυνση κάλεσε, μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης που αποφάσισε τη χτεσινή απεργία, 18 εργαζομένους που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα των «οικειοθελών» απολύσεων αλλά είχαν αρνηθεί, και τους εκβίασε πως αν δε φύγουν «οικειοθελώς» θα μπουν στο πρόγραμμα των απολύσεων.

Εκτός από τις απολύσεις, η εταιρεία έχει ανακοινώσει και μείωση αποδοχών κατά 20%, κατάργηση των έξτρα δώρων, διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 12ωρα σε 40ωρη βάση τη βδομάδα, καθώς και άλλα μέτρα με το ίδιο περιεχόμενο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από χτεσινή συνεδρίασή του, αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων, και συγκεκριμένα: Τη Δευτέρα 29 Απρίλη 3ωρη στάση εργασίας (9.30 π.μ. - 12.30 μ.μ.), την Τρίτη 30 Απρίλη 2ωρη στάση εργασίας (12.30 - 2.30 μ.μ.) και παρέμβαση στα διόδια Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ