Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν κάθε στήριξη σε απλήρωτους και απολυμένους

Η στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, διεκδικώντας μέτρα για την τόνωση των κερδών του κεφαλαίου, προκρίθηκε ως «λύση» για την ανακούφιση των ανέργων, των απολυμένων και των απλήρωτων εργαζομένων στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μετά από σχετική συζήτηση που προκλήθηκε στο σώμα από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι οδηγούνται μαζί με τις οικογένειές τους στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Μεταξύ άλλων η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδίκησε από το Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα για να μη γίνει καμία μείωση μισθών, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους χώρους δουλειάς, άμεση εξόφληση των φτωχών μικρομεσαίων πτηνοτρόφων και κτηνοτρόφων, να ανακληθεί η τρομοκρατική απόλυση της βιομηχανικής εργάτριας στην «ΠΙΝΔΟΣ».

Οι παρατάξεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, να παρθεί κάθε σχετική απόφαση στήριξης των εργαζομένων, αντίθετα πρότειναν να πριμοδοτηθούν οι επιχειρηματίες με χρήμα από τις τράπεζες. Υψωσαν, δηλαδή, για ακόμη μια φορά ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης σε μεγαλοεργοδοσία και ντόπιο κεφάλαιο. Αλλωστε, πολλοί εκπρόσωποι των συγκεκριμένων παρατάξεων είναι και οι ίδιοι ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτό συμβαίνει με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΝΔ), που είναι ο ιδιοκτήτης - βιομήχανος της μεταλλουργικής βιομηχανίας SPIDER, όπου οι εργάτες είναι απλήρωτοι 5 μήνες. Επίσης, περιφερειακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ κάνουν κουμάντο στην «ΠΙΝΔΟΣ», όπου επίσης οι εργάτες είναι απλήρωτοι για 5 μήνες.

Οι «αιρετοί», λοιπόν, αυτοί που «τυγχάνει» να είναι και αφεντικά, πρόβαλαν την κρίση για την απλήρωτη δουλειά, την οποία θεώρησαν κάτι ως αναγκαίο κακό για την ανάκαμψη των κερδών. Σκόπιμα επίσης η απόλυση στην «ΠΙΝΔΟΣ» χαρακτηρίστηκε «νόμιμη» ή «παράνομη», ενώ έγινε λόγος για «στοχοποίηση της επιχείρησης».

Αρνήθηκαν να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο απόφαση ανάκλησης της απόλυσης, όπως συνέβη και με τα άλλα αιτήματα που έβαλε η «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ