Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΖΑΝΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ξεπαστρεύουν κλινικές για τα κέρδη των επιχειρηματιών

Από την περιοδεία στο «Τζάνειο»
Από την περιοδεία στο «Τζάνειο»
«Από 16 κρεβάτια που είχαμε στην παιδοχειρουργική κλινική, μας άφησαν δύο. Από μόνοι μας βάλαμε και τρίτο. Ακούγεται ότι πάει για διάλυση η παιδοχειρουργική»... «Μία νοσηλεύτρια στο παιδιατρικό τμήμα για 20 παιδιά. Πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε; Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε, να φροντίσουμε τα παιδιά και δεν μπορούμε»... Στα όριά τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο Πειραιά, όπου χτες το πρωί περιόδευσε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Η Διαμάντω Μανωλάκου συνομιλώντας με νοσηλεύτριες παιδιατρικών τμημάτων επισήμανε ότι η δραματική κατάσταση των νοσοκομείων είναι μέρος της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που «ξεπαστρεύει σταδιακά κλινικές και δημόσια νοσοκομεία για να δημιουργεί πελάτες για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου», τονίζοντας ότι την ώρα που συγχωνεύονται, καταργούνται κλινικές και κρεβάτια και μειώνεται το προσωπικό του Τζανείου γιγαντώνονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία του Πειραιά όπως το ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, (του ομίλου Θεοχαράκη, με τοποθετήσεις από τον τραπεζικό τομέα και τις ασφάλειες, μέχρι τη ναυτιλία και την υγεία).

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Τμήμα Αποστείρωσης. «Μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό. Συνεχώς οι μισθοί μειώνονται, μας έχουν δέσει με δάνεια για να μην μπορούμε να κάνουμε κιχ» ανέφερε μία εργαζόμενη. «Και προγραμματίζουν να πάρουν και νέα μέτρα, που όσο και να δουλεύεις το δάνειο δεν θα βγαίνει», απάντησε η Δ. Μανωλάκου και πρόσθεσε: «Εμείς που είμαστε οι πολλοί πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας γιατί αυτή η κατάσταση, αυτή η πολιτική, δεν αντέχεται, ανατρέπεται και αυτό είναι υπόθεση όλου του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ