Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ»
Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας

Αποκαλυπτική η στάση της ΠΑΣΚΕ

Σε κινητοποίηση έξω απ' τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας προχώρησαν, χτες, οι εργάτες της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στις απολύσεις». Η εργοδοσία από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησε συνολικά 60 απολύσεις με τη μορφή των «οικειοθελών αποχωρήσεων». Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία των μεταλλεργατών, ενώ σήμερα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρη στάση εργασίας.

Στόχος της εταιρείας είναι οι απολύσεις να φτάσουν συνολικά τις 170, μειώνοντας το σύνολο των εργαζομένων από 420 που ήταν πριν τις απολύσεις σε 250. Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι η παραγωγή μπορεί να «βγαίνει» με 120 εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μετά τις 170 απολύσεις η επίθεση κατά των εργατικών δικαιωμάτων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Η διοίκηση ξεκαθάρισε και χτες στους εργαζόμενους ότι θα συνεχιστεί το σχέδιο απολύσεων και ότι αν όσοι δεχθούν τις «οικειοθελείς αποχωρήσεις» δε συμπληρώνουν τους 170, τότε οι απολύσεις θα συνεχιστούν χρησιμοποιώντας το νόμο για το 5%.

Αποκαλυπτική, όμως, ήταν και η στάση της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ) του Σωματείου Εργαζομένων. Στο κάλεσμα του εκπροσώπου της «Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης Χαλυβουργικής», η οποία συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, να μην υπογράψει κανείς εργαζόμενος «οικειοθελή αποχώρηση», η διοίκηση του σωματείου ξεκαθάρισε πως... είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να υπογράψει ή όχι την «οικειοθελή», με τη χαρακτηριστική φράση «ο καθένας να κρίνει»! Κατά τ' άλλα κάλεσε τους εργαζόμενους να... μην υποκύψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ