Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες δεκάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στις υπηρεσίες του Δήμου μέσω των 5μηνων προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους, κατήγγειλαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και ζήτησαν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Αρ. Γολικίδης, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στα 5μηνα, μετέφερε την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων του που μέρες τώρα γίνονται «μπαλάκι» από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ στους Δήμους για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους και τελικά για δεύτερο μήνα τώρα μένουν απλήρωτοι. Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση με την οποία θα προσδιορίζεται συγκεκριμένα πώς θα καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, στο εξής να πληρώνονται στις αρχές κάθε μήνα, να κατοχυρωθούν κανονικά όλα τους τα δικαιώματα.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν γενικόλογες υποσχέσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, στις τοποθετήσεις τους κάλεσαν τους Δημοτικούς Συμβούλους να στηρίξουν την πρόταση των εργαζομένων και τα αιτήματά τους. Προειδοποίησαν ότι η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα 5μηνα είναι μια εικόνα από το μέλλον που διαμορφώνεται στους Δήμους, όπου σχεδιάζονται μαζικές απολύσεις και στη συνέχεια θα προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με τέτοιου είδους συμβάσεις χωρίς δικαιώματα και με εξευτελιστικούς μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ