Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία σήμερα και στα ΜΜΕ

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Στη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ. Στην απεργία και τη συγκέντρωση στην Ομόνοια καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ (προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος).

«Με αποφασιστικότητα δίνουμε τη δική μας απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία!», τονίζει στην ανακοίνωσή του. Οπως σημειώνει, αυτοί που με εργαλείο την τρίτη «αξιολόγηση» και τον προϋπολογισμό του 2018 σχεδιάζουν την εφαρμογή νέων αντεργατικών μέτρων «μοιράζουν απλόχερα "ζεστό" χρήμα στους εκδότες - καναλάρχες και συνολικά στο μεγάλο κεφάλαιο». Παράλληλα η κυβέρνηση, με τη συμπαράσταση της ΝΔ και όλων των κομμάτων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, επιτίθεται στο απεργιακό δικαίωμα.

Αναδεικνύοντας τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου, το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει την πολύμηνη απληρωσιά, την ανασφάλιστη δουλειά, τη δουλειά με «μπλοκάκι», τη μακροχρόνια ανεργία, τις απολύσεις οι οποίες στοχεύουν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση. «Κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφησυχάζει, αφού μετράνε εμάς, τους μισθούς μας, όλα μας τα δικαιώματα σαν "βάρος" και "κόστος" για τις επενδύσεις των εκδοτών - καναλαρχών, των εφοπλιστών και βιομηχάνων, που ψάχνουν νέα πεδία κερδοφορίας στις συνέργειες ανάμεσα στα ΜΜΕ και τη βιομηχανία θεάματος - ακροάματος», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Καταγγέλλει ακόμα τη στάση των πλειοψηφιών των Ενώσεων των ΜΜΕ, ιδιαίτερα της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ (συγκροτημένης από τις δυνάμεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ), που «με κατάπτυστα προσχήματα προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζόμενων στα ΜΜΕ» στην απεργία. «Αυτοί που υποκριτικά κόπτονται τάχα για την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη ενημέρωση, αυτοί οι ίδιοι είναι οι πρωτομάστορες της συσκότισης της αλήθειας και της συρραφής εκβιαστικών διλημμάτων», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να χτίσουν το δικό τους Συνδικάτο Τύπου, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ