Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«INTRACOM»
Μηνύσεις και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από την πλειοψηφία του σωματείου

Την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των ταξικών δυνάμεων στην επιχείρηση «Ιντρακόμ», από την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα». Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου έχουν επιστρατεύσει μηνύσεις σε βάρος των τριών συνδικαλιστών που είναι εκλεγμένοι με τις ταξικές δυνάμεις, λόγω των καταγγελιών που έκαναν μετά το θάνατο ενός εργαζόμενου στη φύλαξη της «Intracom Defence», ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλη, ο εργαζόμενος Π. Ι. υπέστη έμφραγμα την ώρα της δουλειάς και τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε. Οι συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» ανέδειξαν τις ευθύνες της εργοδοσίας, όπως τη μη αντικατάσταση του εργαζόμενου, την καθυστέρηση στην κλήση ασθενοφόρου αλλά και το γεγονός ότι το συμβάν δεν δηλώθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Παράλληλα, άσκησαν κριτική στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, που στοιχήθηκε πίσω από τον ισχυρισμό της επιχείρησης ότι όλα έγιναν σωστά και δεν υπήρξε καμία παράβλεψη. Ακολούθησαν εξώδικα από τις παρατάξεις ΑΚΕ και ΕΚΕΙ, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο (στηρίζουν την ΠΑΣΚΕ στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα) και στη συνέχεια, τον περασμένο Οκτώβρη, μηνύσεις. Μάλιστα, την περασμένη βδομάδα επιδόθηκε στους συνδικαλιστές στο χώρο εργασίας τους έγγραφο με το οποίο κλήθηκαν να παραστούν στο Πταισματοδικείο.

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» τονίζει πως η αντιπαράθεση ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις είναι ζήτημα που αφορά τις συνελεύσεις των εργαζομένων και τα όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όχι τα δικαστήρια.

«Οι συγκεκριμένες μηνύσεις», σημειώνει, αφορούν «συνδικαλιστική κριτική της παράταξής μας, για τη δράση του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Δεν έχει να κάνει με μια "ιδιωτική υπόθεση". Εχει να κάνει με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας με ενδεχόμενες παραλήψεις, και με το ρόλο του σωματείου. (...) Οι επερχόμενες δίκες δεν "τρομάζουν" τους εκλεγμένους εκπρόσωπους της παράταξής μας, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (...) Ισα ίσα δυναμώνουν τη θέλησή μας να παλεύουμε για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης στο μισθό, στο ωράριο, στη σύμβαση, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Οι μηνύσεις πρέπει να σταματήσουν γιατί δεν μπορεί να φιμώνεται και να λογοκρίνεται κάθε φωνή που υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα. Οι μηνύσεις πρέπει να σταματήσουν γιατί δεν μπορεί να καλλιεργείται από τη συγκεκριμένη πλειοψηφία κλίμα τρομοκρατίας. Οι μηνύσεις πρέπει να σταματήσουν γιατί το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης κρίνεται μόνο από τους εργαζόμενους και δεν μπορεί να πάει χέρι χέρι με τα συμφέροντα της εργοδοσίας».

Δεκάδες μηνύματα αλληλεγγύης

Με ψήφισμα που υιοθέτησε στη Γενική του Συνέλευση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), καταγγέλλει τις πλειοψηφίες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων «Ιντρακόμ», καθώς «για λογαριασμό της εργοδοσίας, προχωράνε σε ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, όταν αυτή δεν κινείται στα πλαίσια της "εργασιακής ειρήνης" που χρόνια τώρα καλλιεργούν». Καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου και κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους τρεις συνδικαλιστές εκφράζουν ακόμη τα Συνδικάτα του κλάδου: ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στην «360 Connect», Εργαζομένων «Wind» (ΠΑΣΕ WIND), Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» και η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στον όμιλο «Vodafone» (κτίριο Ρέντη).

Επίσης τα Συνδικάτα: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Ηλεκτρολόγων Αττικής, Φαρμάκου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Καθαριστριών Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, Χρηματοπιστωτικού Αττικής, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων» και η Ομάδα Γυναικών Παλλήνης - Γέρακα - Ανθούσας της ΟΓΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλήψεις συνδικαλιστών για ψήφισμα συμπαράστασης σε έγκυο που απολύθηκε! (2018-03-17 00:00:00.0)
Δικάζεται συνδικαλίστρια την Παρασκευή (2016-05-25 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι της WIND δεν είναι μόνοι τους (2009-08-20 00:00:00.0)
Τρομοκρατεί τους εργαζόμενους για να τους «στύψει» (2009-08-15 00:00:00.0)
Εμμένει προκλητικά στις απολύσεις (2009-08-08 00:00:00.0)
«Τιμωρεί» τη συνδικαλιστική δράση (2009-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ