Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ «WIND»
«Τιμωρεί» τη συνδικαλιστική δράση

Απέλυσε - με μη ανανέωση σύμβασης - συνδικαλίστρια και μέλος του ΔΣ του Σωματείου

Τη συνδικαλιστική δράση «τιμωρεί» η πολυεθνική εταιρεία «WIND». Η διοίκηση της εταιρείας, με μια προκλητικότατη και άκρως προσχηματική απόφαση, προχώρησε στην απόλυση - μη ανανέωση σύμβασης - της συνδικαλίστριας Κατερίνας Τζίμα, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Ν. Αττικής. Την απόλυση, καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, όπου και τονίζει: «Το μόνο "αμάρτημα" που διέπραξε η συναδέλφισσα είναι η συμμετοχή της και η πρωτοπόρα δράση στο κλαδικό σωματείο ΣΕΤΗΠ, καθώς είναι μέλος του ΔΣ του σωματείου».

Η εταιρεία, προκειμένου να αιτιολογήσει τη μη ανανέωση σύμβασης, προφασίστηκε πως «δεν έχει ανάγκες η επιχείρηση» στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών όπου και δούλευε η συνδικαλίστρια. Βέβαια, «το συγκεκριμένο τμήμα έχει τεράστιες ανάγκες, καθώς η αναμονή φτάνει μέχρι και τις 40 κλήσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η συνδικαλίστρια είχε προσληφθεί πριν από 2 μήνες με δίμηνη σύμβαση και λίγες μέρες πριν ακόμη ολοκληρωθεί η σύμβαση, την ειδοποίησαν για την, επί της ουσίας, απόλυσή της.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση, αφού η εταιρεία ακολουθεί την τακτική τής μη ανανέωσης συμβάσεων όσων εργαζομένων έχουν ανανεώσει 3 φορές τη σύμβασή τους. «Η απόλυση είναι η απόδειξη του φόβου των εργοδοτών μπροστά στην οργάνωση και στις διεκδικήσεις των συναδέλφων όλου του κλάδου», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Το Συνδικάτο ζητά την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής και καταχρηστικής απόλυσης της Κ. Τζίμα, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5μερο, 35ωρο, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την υπογραφή κλαδικής σύμβασης και απαιτεί «να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών και της συνδικαλιστικής δράσης».

Την ίδια στιγμή, η «WIND» - και ενώ προχωρά σε τέτοιες απολύσεις - σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της «είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα με κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 1,26 δισ. ευρώ το 2008 και περισσότερους από 6 εκατομμύρια πελάτες». Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 433,8 εκατ. ευρώ για το 2008!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ