Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΚΘ
Κουβέντα για την ταμπακιέρα ...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Ανίκανη η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης να αντικρούσει τα αποδεικτικά στοιχεία για τον ενιαίο αντεργατικό ταξικό μηχανισμό μεταξύ εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, της εργοδοσίας, του κράτους και των κομμάτων της, που έφερε στο φως η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, έβαλε τη «φιλεργατική» της μάσκα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, και προσπάθησε «να θολώσει τα νερά» για τις καταγγελίες του ΠΑΜΕ. Μόνο που αυτό που μετράει είναι τα έργα της. Και αυτά άλλα δείχνουν. Ισως γι' αυτό ενοχλήθηκαν από την τεκμηριωμένη κριτική που κάνει το ΠΑΜΕ.

Απαντώντας στα όσα η πλειοψηφία του ΕΚΘ ισχυρίστηκε στη χτεσινή συνέντευξη και στο όψιμο «ενδιαφέρον» της για την κατάσταση των εργαζομένων, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της: «Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΑΚΕ) "κοιμάται στο λήθαργο της κοινωνικής συναίνεσης", όταν η εργοδοσία εγκληματεί στους χώρους δουλειάς με την κάλυψη της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ, και "ξυπνά" μόνο για να απαντήσει στο ΠΑΜΕ "τρέχοντας καταϊδρωμένη πίσω του". Θα ξαναξυπνήσει στα εγκαίνια της ΔΕΘ για να παίξει επικοινωνιακό παιχνίδι και να καταδείξει τον επόμενο πρωθυπουργό - σωτήρα της εργατικής τάξης».

Γι' αυτό, όπως σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στη συνέντευξη Τύπου η πλειοψηφία του ΕΚΘ: «Κουβέντα δεν είπε στις τεκμηριωμένες, ονομαστικές καταγγελίες του ΠΑΜΕ για συνεργασία της με συγκεκριμένους εργοδότες. Το μοναδικό που είπε (άλλωστε αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που έκανε τη συνέντευξη) ήταν για την υπόθεση της σφραγίδας του ΕΚΘ».

Η υπόθεση αυτή αφορά την καταγγελία, που έχει κάνει το ΠΑΜΕ για χρήση πλαστής σφραγίδας σε έγγραφα του ΕΚΘ από την πλειοψηφία, αλλά και τη γνωστή, εδώ και καιρό, απαίτησή της να παραδώσει ο γραμματέας του ΕΚΘ, Σ. Ζαριανόπουλος, τη σφραγίδα στην «πλειοψηφία» γιατί δήθεν δυσκολεύει τη σφράγιση εγγράφων.

Για τα παραπάνω, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει: «Η υπόθεση της σφραγίδας δεν είναι πιο σοβαρή από την υπόθεση της εργοδοτικής συμπεριφοράς τους». Αλλωστε, σύμφωνα με το Καταστατικό του ΕΚΘ - όπως και των άλλων οργανώσεων - τη σφραγίδα κρατά ο εκάστοτε γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, που σφραγίζει κάθε έγγραφο, ανεξάρτητα αν συμφωνεί με το περιεχόμενό του. «Αυτό γίνεται και σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα», σημειώνει και προσθέτει πως τη δεύτερη πλαστή σφραγίδα την κατασκεύασαν προφανώς για να την θέτουν όχι μόνο σε έγγραφα για τα οποία μπορεί να διαφωνεί ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ - εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ - αλλά σε έγγραφα που δε θέλουν να περάσουν από τη γνώση των οργάνων του ΕΚΘ.

Τέλος, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα, να γυρίσουν τη πλάτη σε όσους επικαλούνται την ενότητα, τις πλειοψηφίες, τους θεσμούς, για να κάνουν τα κέφια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ