Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΤΣΙΠΙΤΑ»
Εμπόδισε εξόρμηση συνδικαλιστών

Να αψηφήσουν τις απειλές και την τρομοκρατία, καλεί τους εργαζόμενους η Ομοσπονδία του κλάδου

Την εξόρμηση συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και του αντίστοιχου κλαδικού Συνδικάτου της Λαμίας στο εργοστάσιο της «ΤΣΙΠΙΤΑ» στη Λαμία παρεμπόδισε χθες η εργοδοσία της επιχείρησης, η οποία, σημειωτέον, ανήκει στον όμιλο της MIG. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, και με αυτό το γεγονός, ότι η εργοδοσία επιδιώκει με κάθε μέσο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να βάλει εμπόδια στη δράση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων και στη συσπείρωση των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, συνδικαλιστές επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο της «ΤΣΙΠΙΤΑ» και να μοιράσουν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους, να τους ενημερώσουν για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφηκε την περασμένη βδομάδα. Πρόκειται για μια ταξική νίκη και σημαντική παρακαταθήκη στους αγώνες που έρχονται, καθώς η Ομοσπονδία συμφώνησε με τον ΣΕΒ και τις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις στην υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις 2,5% από 1/1/2009 και 3% από 1/9/2009 στους τομείς του Παστεριωμένου Γάλακτος, των Τυροκομικών Προϊόντων, στις επιχειρήσεις Οινοποιίας - Ζυθοποιίας - Αναψυκτικών και Εμφιαλωμένων Νερών και στα Τυποποιημένα Τρόφιμα. Συμβάσεις που επέβαλε ο αγώνας των εργαζομένων, αναγκάζοντας τον ΣΕΒ να εγκαταλείψει την αρχική του πρόταση για αυξήσεις 1,8% και τίποτα άλλο.

Ο Παναγιώτης Τσίχλης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων, καταγγέλλει στον «Ρ» ως «απαράδεκτη τη στάση της εργοδοσίας, που δείχνει για ακόμα μια φορά το πρόσωπό της», τονίζοντας, ότι «τους έχει τρομάξει η μεγάλη επιτυχία για τη συλλογική σύμβαση στις 8 Ιούλη». «Καλούμε τους εργαζόμενους στην "ΤΣΙΠΙΤΑ" να αψηφήσουν τις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικάτο του νομού Λαμίας. Στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία, πως δεν πρόκειται να μας εμποδίσει να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους, ό,τι και να κάνει εμείς θα βρίσκουμε τρόπους να μιλάμε μαζί τους, να τους ενημερώνουμε, να οργανώνουμε τους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ