Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθυστερημένοι έλεγχοι στο «Ελενα»

Παράσταση χτες στο νοσοκομείο από αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας

Καθυστερημένα άρχισαν οι συστηματικοί έλεγχοι στο μαιευτήριο «Ελενα» μετά την ανησυχία που προκάλεσαν ο αιφνίδιος θάνατος μιας μαίας (15.7.2009) και τα αλλεπάλληλα αναπνευστικά προβλήματα που ακολούθησαν -και σε ορισμένες περιπτώσεις προηγήθηκαν- ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Οι έλεγχοι κινούνται σε τρία επίπεδα και γίνονται από τεχνικούς και γιατρούς εργασίας του υπουργείου Υγείας καθώς και από αλλεργιολόγο δημόσιου νοσοκομείου. Οι έλεγχοι αυτοί όμως θα έπρεπε να δρομολογηθούν απ' την πρώτη στιγμή, ώστε να διαπιστωθούν οι αιτίες αλλά και να δοθούν έγκαιρες και πειστικές απαντήσεις και σε εύλογο χρονικό διάστημα, στην έντονη ανησυχία των εργαζομένων. Ετσι μόλις χτες μετά τα προχτεσινά κρούσματα -εφτά συνολικά- που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», πάρθηκαν τέτοια μέτρα. Και οι εφτά εργαζόμενοι δεν έμειναν για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Επίσης χτες δύο εργαζόμενοι στο «Ελενα», ανέφεραν συμπτώματα σαν εκείνα που οδήγησαν στη διακομιδή των συναδέλφων τους στο «Σωτηρία».

Εξόρμηση στο «Ελενα» και παράσταση με τη συμμετοχή εργαζομένων, στη Διοικήτρια του μαιευτήριου Φ. Χωματά έκανε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας. Η Διοικήτρια του νοσοκομείου επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, προτάσσοντας το ερώτημα: «τι, θα κλείσουμε το νοσοκομείο;». Βέβαια πάτημα για τέτοιου είδους επιχειρήματα έδωσε και μια πρόταση των Διευθυντών να κλείσει το μαιευτήριο για τρεις μέρες. Η πρόταση αυτή απορρίφτηκε απ' τον Α' αντιπρόεδρο της ΔΥΠΕ Ν. Μπεχράκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων με χτεσινή απόφασή του ζητά απ' το υπουργείο και τη διοίκηση του μαιευτηρίου, να αναλάβουν τις ευθύνες και να επισπεύσουν τους ελέγχους από δημόσια Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. Το σωματείο δεν συμμερίζεται την πρόταση για το κλείσιμο του νοσοκομείου και υπογραμμίζει ότι μια τέτοια απόφαση, αν χρειαστεί, πρέπει να παρθεί απ' το κράτος και το υπουργείο Υγείας και κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ