Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Να γίνει υπόθεση κάθε ναυτεργάτη η ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού

Σύσκεψη με αντικείμενο το νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης, τα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη και τις άλλες αγωνιστικές δράσεις που οργανώνουν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν χτες τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου μπροστά στο αυριανό Ετήσιο Τακτικό Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αλλά και το Συνέδριό της στις 23 - 24 Νοέμβρη. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι η πλειοψηφία των διοικήσεων των ναυτεργατικών σωματείων δεν θέλουν καμία αλλαγή στη δομή και λειτουργία της ΠΝΟ, στην οποία δεν ισχύει η απλή αναλογική, αλλά εφαρμόζονται περιορισμοί, με αποτέλεσμα των αποκλεισμό αντιπροσώπων. Απορρίπτουν τις προτάσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ για αλλαγή του καταστατικού της Ομοσπονδίας και έγκαιρη κατάθεση όλων των στοιχείων νομιμοποίησης των σωματείων και των αντιπροσώπων τους. Εφοπλιστές, κυβερνήσεις και οι άνθρωποί τους στην ΠΝΟ θέλουν πολλά μικρά σωματεία - «σφραγίδες», μακριά από την προάσπιση των συμφερόντων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Στην αντίπερα όχθη, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ αναπτύσσουν πολύμορφη δράση ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Αυτή η δράση είναι άρρηκτα δεμένη με την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων στο ναυτεργατικό κίνημα. Καθοριστικής σημασίας ζήτημα, τονίζουν, είναι να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη, μέσα από την οργανωμένη πάλη, η ανατροπή αυτού του συσχετισμού, με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, την ανασύνταξη του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Νέα 48ωρη απεργία στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα

Στο μεταξύ, σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα και αύριο κατεβαίνουν οι ναυτεργάτες στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, για την υπεράσπιση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η απεργιακή κινητοποίηση «αφορά όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων» και επισημαίνουν πως οι εξελίξεις «επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ και τη λήψη απόφασης για απεργιακό αγώνα, για την υπεράσπιση και διεύρυνση του συνόλου των δικαιωμάτων μας».

Τον αγώνα των ναυτεργατών στηρίζει επίσης ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ