Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Εντείνει τις πιέσεις για να εφαρμοστεί η αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

Αμεση η αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» στις... «υπενθυμίσεις» από τη διοίκηση του νοσοκομείου

Από τη συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» στην προχτεσινή κινητοποίηση των υγειονομικών
Από τη συμμετοχή του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» στην προχτεσινή κινητοποίηση των υγειονομικών
Με κάθε τρόπο εντείνει η κυβέρνηση τις πιέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στο Δημόσιο, βλέποντας μάλιστα ότι παρά τα μέτρα που πήρε σε αυτήν την κατεύθυνση με την «τροπολογία Γεροβασίλη», η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην αποχή από κάθε διαδικασία που συνδέεται με την «αξιολόγηση» κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως στο επίκεντρο των πιέσεων και των παρεμβάσεων μπαίνουν μεταξύ άλλων και τα νοσοκομεία, όπου η συμμετοχή των εργαζομένων στην αποχή είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Χαρακτηριστικό τέτοιο δείγμα αποτελούν οι εντεινόμενες πιέσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου το 98% των εργαζομένων απέχουν από τη διαδικασία «αξιολόγησης». Η διοικήτρια του νοσοκομείου έσπευσε προχτές να... «υπενθυμίσει», όπως είπε, σε διευθυντές, υποδιευθυντές και προϊσταμένους την «υποχρέωσή τους» να «αξιολογήσουν» τους υφισταμένους τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ίδια έχει ήδη «αξιολογήσει» αυτούς που «όφειλε»...

Αμεση ήταν η απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ), που προχώρησε άμεσα, την ίδια μέρα, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοικήτρια του νοσοκομείου. Το Σωματείο κατήγγειλε τις ενέργειες της διοίκησης, που στόχο είχαν να καλλιεργήσουν κλίμα πειθαναγκασμού σε δημόσιους λειτουργούς, καλώντας τους σε απεργοσπασία. Το Σωματείο κατέθεσε επίσης διαμαρτυρία προς τη διοικήτρια του νοσοκομείου, απαιτώντας την «άμεση παύση της παραλαβής και πρωτοκόλλησης εκθέσεων αξιολόγησης από τους αξιολογούμενους υπαλλήλους».

Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός στηρίζουν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς

Τις παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΡΚΙ (ΣΥΡΙΖΑ), που στο πλαίσιο στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής συμβάλλουν στην προώθηση της αντιδραστικής «αξιολόγησης», καταγγέλλει η ΔΑΣ στο Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα καταγγέλλει ότι ο ταμίας (ΠΑΣΚΕ) και ο γραμματέας (ΔΑΚΕ) του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Τμήματος «έσπευσαν να εφαρμόσουν την αντιδραστική κρατική "αξιολόγηση". Ο πρώτος αξιολογήθηκε ως πρόθυμος, ενώ ο δεύτερος ως προϊστάμενος - αξιολογητής αξιολόγησε τους υφισταμένους του, υλοποιώντας την αντιαπεργιακή και εκβιαστική τροπολογία Γεροβασίλη. Πρόκειται για τον ορισμό της σύμπραξης με την κυβέρνηση! Οχι μόνο δεν κουνούν το μικρό τους δαχτυλάκι για να οργανωθούν οι αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά βάζουν τρικλοποδιές, τους υπονομεύουν».

Η ΔΑΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι η θέση της απέναντι στην «αξιολόγηση» έχει να κάνει με το περιεχόμενό της και τους σκοπούς που προωθεί το ταξικό κράτος μέσω αυτής, καλεί «όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, όλους τους τίμιους συνδικαλιστές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπλοκάρουμε τις διαδικασίες της "αξιολόγησης" και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, δίνοντας την πρέπουσα απάντηση στους κυβερνώντες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο αποφασιστικά, με περισσότερη επιμονή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ