Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προχωρούν οι διαδικασίες του ενιαίου Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου

Στην αλλαγή της επωνυμίας του, από Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων σε Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, αναφέρεται δελτίο Τύπου του Σωματείου, καθώς προχωρούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση ενιαίου συνδικάτου στον κλάδο.

«Η αλλαγή της επωνυμίας», σημειώνει, «όπως και οι υπόλοιπες τροποποιήσεις στο καταστατικό του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής συζήτησης στους χώρους δουλειάς και στις σωματειακές επιτροπές του κλάδου, που ολοκληρώθηκε με την καταστατική συνέλευση στις 18/6/2017. Οι αλλαγές του καταστατικού εγκρίθηκαν ομόφωνα στη Γενική Καταστατική Συνέλευση του Συνδικάτου.

Τώρα πια το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, έχοντας διευρύνει το πεδίο ευθύνης και δράσης του, καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε έναν ενιαίο φορέα. Μέλη του μπορούν να είναι όλοι όσοι απασχολούνται στη χαρτοποιία, την επεξεργασία χάρτου, την εκτυπωτική βιομηχανία ή βιοτεχνία, βιβλιοδετεία καθώς και τη διακίνηση του Τύπου, ανεξαρτήτου ειδικότητας».

Η έδρα του Συνδικάτου παραμένει στην Αριστοτέλους 11 - 15 (6ος όροφος). Τα τηλέφωνα και το fax παραμένουν ίδια (τηλ.: 210.52.23.756, fax: 210.52.23.721), ενώ η ηλεκτρονική σελίδα του θα συνεχίσει προσωρινά να λειτουργεί στη διεύθυνση panelladiki-enosi-lithografon-blogspot.com, μέχρι την ολοκλήρωση της νέας ιστοσελίδας. Το νέο e-mail του Συνδικάτου είναι sindikato.tipou.xartou@gmail.com.

Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Αφοί Βλάχου», με πρωτοβουλία της Σωματειακής Επιτροπής στο εργοστάσιο και του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου.

Οι εργαζόμενοι συζήτησαν για τον επικείμενο νόμο ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και αποφάσισαν ότι θα συμμετέχουν στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί όταν ο νόμος έρθει στη Βουλή. Ακόμα μίλησαν για το καθεστώς εντατικοποίησης που επικρατεί στο εργοστάσιο, αποφασίζοντας ότι αν συνεχιστεί θα πάνε σε κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται τέλος ότι το Συνδικάτο Τύπου Χάρτου και η Σωματειακή Επιτροπή της «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» διοργανώνουν λαϊκό γλέντι το Σάββατο 21/10, στις 9 μ.μ., στα «ξύλινα» της Καισαριανής, με φαγητό, κρασί και ζωντανή μουσική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ