Σάββατο 28 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Για διαβουλεύσεις στην Κύπρο ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών

Στη Λευκωσία μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Αν. Μητσιάλης, στο πλαίσιο των «τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων», μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο, μεθαύριο Δευτέρα συναντάται με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Αλ. Ζήνων.

«Οι πολιτικές διαβουλεύσεις των δύο πλευρών θα καλύψουν ευρύ φάσμα θεμάτων διμερών σχέσεων, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, ο Αν. Μητσιάλης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, καθώς και από τον υπουργό Εξωτερικών Ι. Κασουλίδη.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα, προηγήθηκε ανάλογο ταξίδι, πάλι για «τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις», του Αν. Μητσιάλη στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, F. Sinirlioglu.

Μέσα στη βδομάδα, επίσης, πραγματοποιήθηκε και άτυπη συνάντηση του Ελληνα ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλου, με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι «διμερείς σχέσεις», η προσπάθεια των αστικών τάξεων των δύο χωρών να καταλήξουν σχετικά με την ΑΟΖ, με στόχο την εκμετάλλευση από τα μονοπώλια των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε Αιγαίο και Κύπρο, οι εξελίξεις σε Ιράκ, Συρία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ