Σάββατο 28 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μπροστά σε νέες συγχωνεύσεις σχολείων

Το ...έργο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων που ξεκίνησε το Μάη συνεχίζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς χτες δημοσιεύτηκε σχέδιο για τις συγχωνεύσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ηδη, έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ με τις συγχωνεύσεις Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που δημοσιοποιήθηκε χτες, από την επόμενη σχολική χρονιά συγχωνεύονται 16 Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια και 12 ΕΠΑΛ σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Θράκη και Πελοπόννησο. Ακόμα, καταργούνται 1 Γυμνάσιο και 3 ΕΠΑΛ, ενώ ιδρύονται 3 Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια και 14 ΕΠΑΛ.

Στο μεταξύ, να ανακληθούν οι υποβιβασμοί σχολείων σε νησιά του Αιγαίου καλούν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων, Λέσβου, Λήμνου, Σάμου και Χίου.

«Βιώνουμε ήδη τις δραματικές αλλαγές στην οργανικότητα των σχολείων και Νηπιαγωγείων, που οδήγησε στην υποβάθμιση 11 σχολείων της Λέσβου, 5 της Σάμου, 2 της Χίου και 1 των Φούρνων Ικαρίας», σημειώνουν οι πρόεδροι των Συλλόγων, καλώντας να ανακληθούν όλες οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων ή τμημάτων, να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών, ζητούν έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων και να θεσμοθετηθεί η αναλογία 1/15 για την προσχολική αγωγή και την Α' και Β' Δημοτικού και 1/20 για τις μεγαλύτερες τάξεις.

Με αίτημα να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις, εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων 2ου, 4ου και 6ου Δημοτικών Διαμερισμάτων Αθήνας και του Ζωγράφου έκαναν προχτές παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ