Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Την αντίθεσή της στην κατάργηση των μεικτών επιτροπών εξετάσεων στα ιδιωτικά σχολεία και τη διεξαγωγή των εξετάσεων πλέον σε αυτά από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων εκφράζει η Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Σε σχετική επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας αντί να πάρει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου σχολείου, εκδίδει εγκυκλίους στήριξης των σχολαρχών. Εκφράζει δε, την έντονη αντίθεσή της σε όλη αυτή τη μεθόδευση του υπουργείου που «στόχο έχει να βάλει πλάτη στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τοπική Διεύθυνση της εκπαίδευσης έχει σοβαρές ευθύνες με δεδομένο ότι δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων για το θέμα αυτό». Επιπλέον, επισημαίνει ότι «ο προϊστάμενος του αρμόδιου Γραφείου Εκπαίδευσης του Αγρινίου στην ουσία διευκολύνει αυτή τη λειτουργία τους, ακόμα και παράνομα όπως στις διακοπές, τα Σάββατα, διαφοροποίηση της διδακτέας ύλης (με ευθύνη και των αρμόδιων συμβούλων εκπαίδευσης) σε βάρος μαθημάτων που οι κύριοι των ιδιωτικών τα θεωρούν μη ωφέλιμα για τον μαθητή».

Η Β' ΕΛΜΕ θεωρεί ότι η συνέχιση της πολιτικής ενίσχυσης των ιδιωτικών σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, θα βρει τον κλάδο οργανωμένα αντίθετο και η απάντηση στην πολιτική αυτή, καθώς και σε όλους εκείνους που τη στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο, θα είναι άμεση.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, καταγγέλλοντας ως βήμα ενίσχυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης την κατάργηση των μεικτών επιτροπών καθηγητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ