Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Με την απειλή της απόλυσης...

Με την απειλή της απόλυσης παραμένουν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι των 8 πληττόμενων πανεπιστημίων από τη διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση πριν μερικούς μήνες είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται ν' απολυθεί κανείς από τους 1.100 διοικητικούς και ότι όλοι θα έμπαιναν σε καθεστώς ενδο-ιδρυματικής ή δια-ιδρυματικής κινητικότητας. Πριν λίγες μέρες, ανακοινώθηκε ότι μόνο οι μισοί θ' απορροφηθούν από την κινητικότητα.

Χτες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σε διάφορα ΜΜΕ, ισχυρίστηκε ότι οι διοικητικοί θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον αξιολογητή, ο οποίος θα ξεκινήσει αύριο από το ΕΜΠ. Σχετικά με το κλείσιμο του συγκεκριμένου ιδρύματος, απευθύνθηκε στους εργαζομένους λέγοντας ότι «δεν έχουν κανένα δικαίωμα, δεν είναι δικό τους, ανήκει στον ελληνικό λαό». Ανεξάρτητα από το αν είναι σωστή η τακτική που ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ίδρυμα, η κυβέρνηση αποσιωπά ότι ο ηθικός αυτουργός σήμερα και ο βασικός υπαίτιος που αύριο τα ιδρύματα θ' αναγκαστούν να κλείνουν το ένα μετά από το άλλο, ή να υπολειτουργούν, είναι η ίδια και η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τύπο των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία «παραμένει κλειστή η είσοδος του ΕΜΠ και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του», η προϊστάμενη της Εισαγγελίας διέταξε χτες προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη λειτουργία του Πολυτεχνείου. Το αδίκημα που ερευνάται είναι της παράνομης βίας. Για χτες το βράδυ είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Σύγκλητος του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ