Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το ΚΕΘΕΑ

Την υποχρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ και τις σοβαρές ελλείψεις του οργανισμού σε προσωπικό, αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση τονίζεται ότι:

«Η προσφορά του ΚΕΘΕΑ στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ και τζόγο είναι γνωστή και όχι μόνο στη χώρα μας.

Διαθέτει πάνω από 100 μονάδες σε 23 πόλεις και 18 σωφρονιστικά καταστήματα σ' όλη την Ελλάδα. Το 2013 πάνω από 13.500 άτομα, χρήστες ουσιών και οι οικογένειές τους, έλαβαν θεραπευτικές υπηρεσίες από το ΚΕΘΕΑ. Επίσης, πάνω από 10.000 άτομα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν σε παρεμβάσεις πρόληψης του ΚΕΘΕΑ.

Το ΚΕΘΕΑ προσπαθεί να καλύψει όλο αυτό το δίκτυο με 480 μόνο εργαζόμενους (426 πλήρους και 54 μερικής απασχόλησης) και με κουτσουρεμένη κρατική επιχορήγηση (18 εκατ. ευρώ έναντι 23 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το πρόβλημα των ναρκωτικών αυξάνεται και οι συνέπειές του είναι τραγικές, το ΚΕΘΕΑ έχει να κάνει προσλήψεις 7 χρόνια και το προσωπικό του μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Τα αιτήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας για υπηρεσίες είναι εκρηκτικά».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, που υπογράφει την Ερώτηση, ζητάει από τον υπουργό Υγείας:

  • Να προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες πρόληψης, θεραπείας, επανένταξης και τη στελέχωση των δημόσιων δομών.
  • Να δοθούν κονδύλια ώστε να λειτουργήσουν οι μονάδες απεξάρτησης και να επεκταθούν όπου χρειάζεται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ