Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Παραμένουν οξυμένα τα προβλήματα που άφησε ο σεισμός

Eurokinissi

Σύσκεψη για τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα στις οκτώ το βράδυ, η Επιτροπή Αγώνα των φορέων του νησιού. Στη σύσκεψη καλούν το τοπικό Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής. Η σύσκεψη θα γίνει στα εμπορευματοκιβώτια του Λυκείου Ληξουρίου.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης χαρακτηρίζει φιέστα αποπροσανατολισμού την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδη, στο νησί και σημειώνει πως αποκαλύφθηκε ότι η εγκληματική καθυστέρηση στην εξέταση των φακέλων αποκατάστασης των ζημιών, οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων. Αυτό από μόνο του αποκαλύπτει την κοροϊδία των δύο προηγούμενων επισκέψεων του υπουργού που σε όλους τους τόνους διαβεβαίωνε ότι θα συντομευτεί η διαδικασία με προσλήψεις προσωπικού που θα έκανε.

Αναλυτικά η ΕΛΜΕ σημειώνει: «Για το οξυμένο πρόβλημα των αστέγων, που επιβιώνουν σε πολλές περιπτώσεις κάτω από άθλιες και πρωτόγονες συνθήκες, δεν έδωσε καμιά λύση, επαναλαμβάνοντας τη θέση της συγκυβέρνησης και του Δήμου να μην παραχωρήσει οικίσκους σε αυτούς τους συμπολίτες μας παρά μόνο μέσα από οργανωμένο συνοικισμό. Την ίδια ώρα, η ελεγχόμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία δημοτική αρχή της Κεφαλονιάς έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι οι οικισμοί σεισμοπλήκτων, που πράγματι συνήθως είναι γκέτο, προσβάλλουν την τουριστική εικόνα του νησιού. Ετσι τίποτε δεν θα δοθεί πρακτικά, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για δυνατότητα κάλυψης όλων των σεισμοπλήκτων με οικίσκους (...)

Υπουργός, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης εξαφάνισαν τα σεισμόπληκτα σχολεία, ως προβλήματα και μόνο μετά από επίμονη προσπάθεια του εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα φορέων μπήκαν στη συζήτηση. Καμιά δέσμευση δεν υπήρξε συνολικά για τα σχολεία που έχουν μεταστεγαστεί σε κοντέινερς στο Αργοστόλι και το Ληξούρι. Ειδικά για το Ληξούρι, καμιά εξέλιξη δεν θα υπάρξει στο απαράδεκτο καθεστώς λειτουργίας των σχολείων, ενώ δεν είπαν τίποτε για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος (...)

Για το οδικό δίκτυο και τις υποδομές - που σύμφωνα με τις παλαιότερες δεσμεύσεις του υπουργού θα είχαν κατασκευαστεί πριν από το καλοκαίρι - απλά για άλλη μια φορά επαναλήφθηκαν οι γνωστές δεσμεύσεις για εργολαβίες 24 εκατομμυρίων, που κυρίως αφορούν μερικές παρεμβάσεις στον άξονα Αργοστολίου - Ληξουρίου. Τίποτε δεν προβλέπεται για τις συνολικές αναγκαίες παρεμβάσεις, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων ούτε στον άξονα αυτό ούτε φυσικά σε δεκάδες άλλα σημεία στο περιφερειακό δίκτυο, που έχει αφεθεί στην τύχη του με απρόβλεπτες συνέπειες. Το οδικό δίκτυο θα παραμείνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα επικίνδυνο. Η ασφάλεια και η αντισεισμική θωράκιση έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να είναι επιλέξιμη δαπάνη από την ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές (2017-11-25 00:00:00.0)
Σοβαρές οι συνέπειες για τους μαθητές από το σεισμό (2014-07-30 00:00:00.0)
Να δοθεί λύση στα προβλήματα των σεισμόπληκτων μαθητών (2014-02-28 00:00:00.0)
Νέος μετασεισμός στην Κεφαλονιά (2014-02-15 00:00:00.0)
Βαρύ το αποτύπωμα του καταστροφικού σεισμού (2014-02-07 00:00:00.0)
Ο κυβερνητικός εφησυχασμός δεν μπορεί να κρύψει το πρόβλημα (2014-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ