Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις μεταναστών

Συνεχίζονται οι συλλήψεις μεταναστών στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα. Χτες 32 μετανάστες (18 άνδρες, 6 γυναίκες και 8 ανήλικοι) εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στις ανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου και μεταφέρθηκαν με ναυαγοσωστικό σκάφος του ΛΣ στη Λέρο, όπου συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται από τη λιμενική αρχή Λέρου, ενώ οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο-Κέντρο Υγείας Λέρου για προληπτικό υγειονομικό έλεγχο.

Αλλοι 26 (20 άνδρες και 6 γυναίκες) μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΝΕΝΗΤΩΝ» νότια της Χίου. Τέσσερις μετανάστες, εντοπίστηκαν στην παραλία του κόλπου «ΜΑΡΑΘΟΥΝΤΑ» Σύμης. 16 μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Σιγρίου της Λέσβου και συνελήφθησαν και άλλοι 13 μετανάστες εντοπίστηκαν, τις βραδινές ώρες προχτές, στη νήσο «ΠΑΝΑΓΙΑ» Οινουσσών Χίου, από πλωτό περιπολικό του ΛΣ, οδηγήθηκαν στο λιμένα της Χίου και συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ, σπείρα που διακινούσε μετανάστες στις χώρες της ΕΕ εξαρθρώθηκε από τις αρχές. Συνελήφθησαν δύο συνταξιούχοι ναυτικοί, απόστρατος αξιωματικός του ΛΣ, αρχιφύλακας και τραπεζική υπάλληλος, ενώ αναζητούνται επιπλέον δύο αλλοδαποί μέλη της σπείρας. Τα μέλη της με τη χρήση πλωτών μέσων, διευκόλυναν την είσοδο μεταναστών χωρίς χαρτιά στη χώρα μας από την Τουρκία και στη συνέχεια τους προωθούσαν σε διάφορους προορισμούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου αποβίβαζαν τους προερχόμενους από τα παράλια της Τουρκίας μετανάστες σε παράκτιες περιοχές της Χαλκιδικής ή της Μαγνησίας. Στη συνέχεια τους μετέφεραν οδικά, με λεωφορεία ή φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε άλλες περιπτώσεις, επιβίβαζαν τους μετανάστες σε φουσκωτό σκάφος από τις παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, ιδίως την περιοχή του Καλού Νερού Μεσσηνίας, και αφού τους μετεπιβίβαζαν σε σκάφος, που έπλεε στα διεθνή ύδατα με φαινομενικό τουριστικό προορισμό τις δαλματικές ακτές της Κροατίας, τους αποβίβαζαν στα παράλια της Ιταλίας.

Ο αρχιφύλακας είχε το «ρόλο» του προπομπού κατά τις μετακινήσεις των μεταναστών, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος ύψους 2.000 ευρώ, κάθε φορά. Ο απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, συμμετείχε ενεργά και παρείχε πληροφόρηση σχετικά με τους ελέγχους και τις περιπολίες του Λιμενικού Σώματος καθώς και στην επιλογή του παράκτιου σημείου, από όπου θα πραγματοποιούνταν η μεταφορά και επιβίβαση των αλλοδαπών στα σκάφη του κυκλώματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφημένοι στην εγκατάλειψη δεκάδες πρόσφυγες, μετανάστες και παιδιά (2023-09-20 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι ροές των ξεριζωμένων και ο εγκλωβισμός τους (2023-08-09 00:00:00.0)
Καταδίωξη σκάφους με πυροβολισμούς (2019-07-11 00:00:00.0)
Εντοπισμοί μεταναστών (2018-07-17 00:00:00.0)
Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες (2014-07-12 00:00:00.0)
Αποφεύχθηκε νέα τραγωδία με μετανάστες (2014-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ