Παρασκευή 4 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στην απεργία της ΔΕΗ

Να μην περάσουν οι απειλές κυβέρνησης - βιομηχάνων

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η πανελλαδική απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ. Η συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες και τα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μακεδονία και τη Θράκη ήταν σχεδόν καθολική (πάνω από 95%) και ο αγώνας τους συναντά την αλληλεγγύη του λαού της περιοχής.
  • Η μάχη της περιφρούρησης στις πύλες των ΑΗΣ και των ΥΗΣ δόθηκε με μαζική παρουσία των ταξικών δυνάμεων παντού, αλλά και τη στήριξη εργαζομένων άλλων κλάδων και τοπικών φορέων.
  • Συλλαλητήρια σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας.
  • Στην Αθήνα, έγινε χτες το απόγευμα συλλαλητήριο έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στη Χαλκοκονδύλη, με κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε με το πανό του το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στο νομοσχέδιο, αλλά και ενάντια στη στρατηγική της απελευθέρωσης που το επιβάλλει. Δεκάδες είναι τα ταξικά σωματεία που από χτες εκδίδουν ανακοινώσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ.

ΣΕΛ.  5  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ