Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η ΠΑΣΕΒΕ για τα φάρμακα στους ανασφάλιστους

Για την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους ενημερώνει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η ΠΑΣΕΒΕ, με βάση την Υπουργική Απόφαση που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές της βδομάδας. Σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Οι ασφαλισμένοι που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, λόγω οφειλών π.χ. στον ΟΑΕΕ, θα μπορούν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους μόνο στα Δημόσια Νοσοκομεία ή τις δομές του ΠΕΔΥ. Αφού πρώτα βρουν ειδικότητα και ραντεβού, αφού πληρώσουν το 5ευρω της εισόδου στο νοσοκομείο και αφού πληρώσουν τη νοσοκομειακή δαπάνη και αφού κάνουν εξω-νοσοκομειακά τις απαραίτητες εξετάσεις τους. Τότε θα μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακά τους (από δημόσια και ιδιωτικά φαρμακεία) σαν να ήταν ασφαλισμένοι, δηλαδή με συμμετοχή τουλάχιστον 25%».

Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει ότι «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας δίνει ψίχουλα με το ένα χέρι, με το άλλο μας παίρνει όλο το καρβέλι». Προειδοποιεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και ότι οι όποιες αποφάσεις ανακούφισης «παίρνονται για να διαχειριστούν τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και μόνο κάτω από τις δικές μας πιέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ