Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία των ΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη

Από παλιότερη διαμαρτυρία των ΕΒΕ για την απειλή κατασχέσεων λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ

MotionTeam

Από παλιότερη διαμαρτυρία των ΕΒΕ για την απειλή κατασχέσεων λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Ιούλη, στις 9 το πρωί, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών, ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, το Σωματείο Δερμάτινων Γουναρικών και οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των κλαδικών σωματείων, που εντάσσονται στην ΠΑΣΕΒΕ.

Με κοινή ανακοίνωση, καταγγέλλουν τη δημιουργία του ΚΕΑΟ, που λειτουργεί σαν ένας επιπλέον μηχανισμός εκβιασμού και κατασχέσεων, σε βάρος κυρίως των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ. Σημειώνουν ότι το 80% των οφειλών στο Ταμείο δημιουργήθηκαν στην περίοδο της κρίσης. Οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι που χρωστούν στο Ταμείο, κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά πολλών χρόνων που έδιναν ως εισφορές, να χάσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, ενώ χιλιάδες οικογένειες αυτοαπασχολούμενων δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Με δεδομένο ότι οι πλειστηριασμοί για χρέη βρίσκονται σε εξέλιξη, τα σωματεία καλούν τους ΕΒΕ σε ετοιμότητα, αλληλεγγύη, οργανωμένο αγώνα για να διεκδικήσουν: Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις. Αποποινικοποίηση των οφειλών. Πάγωμα των χρεών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Αφαίρεση των τόκων, των προσαυξήσεων και των προστίμων. Να μειωθούν δραστικά οι εισφορές. Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας. Αποδέσμευση των δόσεων από τυχόν ρυθμίσεις από τις τρέχουσες εισφορές.

Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια ασθενείας ανεξαρτήτως οφειλών. Επίδομα ανεργίας σε όλους που κλείνουν την επιχείρησή τους από αδυναμία συνέχισης. Να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που κλάπηκαν από το Ταμείο. Κρατική χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ