Κυριακή 6 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη διαδήλωση έξω από την έδρα του Στρατηγείου της ΕΕ

Στο στόχαστρο της πάλης τους έβαλαν χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ το Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα, πολιορκώντας το με τα πανό, τις σημαίες και τα συνθήματά τους.

«Να σταματήσει η λειτουργία του πολεμικού στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα», έγραφε το μεγάλο πανό που ξεδιπλώθηκε μόλις η διαδήλωση έφτασε στην είσοδό του. Εστειλαν μήνυμα πως η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, δε συμβιβάζεται με τους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Δε νομιμοποιεί τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, όπως αυτή που σχεδιάζει και υλοποιεί η ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, έχοντας επιτελείο το Στρατηγείο της Λάρισας. Γνωρίζει καλά πως η ΕΕ δεν προστατεύει από τους πολέμους αλλά τους οργανώνει. Και παλεύει για να σπάσει ο λαός τα δεσμά της, για να ζήσει απαλλαγμένος από τους πολέμους και την εκμετάλλευση.

Από το πρωί, οι προσυγκεντρώσεις συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία, ενώθηκαν σε μια μεγάλη διαδήλωση που ταρακούνησε την πόλη, σχημάτισαν ένα ατέλειωτο κόκκινο ποτάμι που έφτασε μέχρι το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς.

Στην κεφαλή το μπλοκ της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ με το πανό του έστειλε το μήνυμα του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου: «Να σταματήσει η λειτουργία του Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».


«Ενωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Εξω απ' της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση κι αγώνας για άλλη εξουσία», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που δε σταμάτησαν να φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Στη διαδήλωση, συμμετείχαν ο Κ. Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής του Κόμματος και άλλα στελέχη του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ