Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (10.30 π.μ. πλατεία Ομονοίας), στη Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ. πλατεία Αγ. Σοφίας) και σε άλλες πόλεις

Με αίτημα αιχμής το σταμάτημα κάθε διαδικασίας για την «αξιολόγηση», οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απεργούν αύριο Τετάρτη. Η δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση» και συνολικά στις μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο να προσαρμόσουν καλύτερα το κράτος και τους υπαλλήλους του στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγ. Σοφίας. Στη Λάρισα, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στην Πάτρα, στις 9.30 π.μ., στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στην Πρέβεζα, στις 9.30 π.μ., μπροστά από το Δημαρχείο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ., στην πλατεία Νέων Καταστημάτων. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα στα Επείγοντα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», απαιτώντας να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014 για την «αξιολόγηση». Απαιτεί ακόμα: Καμιά εμπλοκή στη διαδικασία «αξιολόγησης». Κανείς εργαζόμενος να μη συμπληρώσει τα έντυπα, κανείς προϊστάμενος να μην εισηγηθεί - να μη βαθμολογήσει. Επίσης, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Δημοσίου αύριο Τετάρτη.

Παρέμβαση, προκειμένου να ματαιώσουν την επίδοση των φύλλων «αξιολόγησης» του προσωπικού, έκαναν χτες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας». Με βάση απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, τα φύλλα θα τα λάβει ο σύλλογος εργαζομένων και όχι ατομικά οι εργαζόμενοι. Εκφράζουν φόβους ότι από τους 653 συνολικά εργαζόμενους, οι 97 κρίνονται ως «ανεπαρκείς», οπότε είναι πολύ πιθανό να ενταχθούν πρώτοι στη «δεξαμενή» της κινητικότητας - διαθεσιμότητας - απόλυσης και στη συνέχεια να ακολουθήσουν και άλλοι εργαζόμενοι.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» καλεί μέχρι την απεργία στις 9 Ιούλη σε καθημερινή 3ωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ενάντια στο νόμο της «αξιολόγησης» και στις μεθοδεύσεις στελεχών της Διοίκησης του νοσοκομείου για την υλοποίησή του.

Χτες το μεσημέρι, ενόψει της απεργίας, οι εργαζόμενοι του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, με πρωτοβουλία του σωματείου, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση ενημέρωσης του λαού, στον κόμβο των οδών Λ. Στρατού και Παπαναστασίου, έξω από το νοσοκομείο. Τέλος, απειλές κατά των εργαζομένων και του σωματείου τους εκτοξεύει η Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) για το μπλοκάρισμα της διαδικασίας της «αξιολόγησης» την περασμένη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ