Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
«Φιλέτο» για την επιχειρηματική δραστηριότητα

Ενα ακόμα «φιλέτο» στην παροχή - κυρίως - χειρουργικών, παθολογικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών εκχώρησε η συγκυβέρνηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, με απόφαση του υπουργού Υγείας. Η απόφαση αφορά τις «Τεχνικές προδιαγραφές για τη δημιουργία Ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ)», που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» (ΦΕΚ Β' 1804/204).

Οι ΜΗΝ θα είναι υγειονομικές μονάδες που θα παρέχουν υπηρεσίες Υγείας διαγνωστικής, θεραπευτικής ή χειρουργικής φύσεως, για τις οποίες δεν απαιτείται γενική αναισθησία και δε χρειάζεται διανυκτέρευση. Θα μπορούν να τις αναπτύξουν φορείς της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) και ιδιωτικές κλινικές. Θα πρέπει να έχουν επιστημονική διασύνδεση με δημόσιο φορέα Υγείας ή ιδιωτική κλινική. Οσες λειτουργούν έως τώρα, θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες να εναρμονιστούν με το παραπάνω καθεστώς.

Μιλώντας χτες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε ότι με αυτήν την απόφαση επιχειρείται αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων και μείωση του κόστους τους, καθώς οι ασθενείς για αυτού του τύπου επεμβάσεις δε θα διανυκτερεύουν στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόσθεσε ότι παρόμοιες μονάδες μπορούν να αναπτύξουν και τα δημόσια νοσοκομεία, όταν δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα βασικά τμήματα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μ' άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία τις συνέπειες της πολιτικής τους, που οδηγούν σε ουρές στα δημόσια νοσοκομεία, παρουσιάζουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ως «ανακούφιση» τάχα των ασθενών. Ανέφερε ακόμα ότι η απόφαση αυτή συμβάλλει στην ισορροπία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ότι οι δυο τομείς πρέπει να συνεργαστούν. Τέλος, είπε ότι θα θεσπιστεί αμοιβή κατά πράξη, η οποία θα χρεώνεται στον ΕΟΠΥΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ