Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Το μέτρο υπηρετεί τους μεγαλέμπορους

Το «πιλοτικό» άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις 52 Κυριακές του έτους σε εννιά «τουριστικές» περιοχές της χώρας καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και υπογραμμίζει πως στόχος των μεγαλεμπόρων και της κυβέρνησης είναι η γενίκευση του μέτρου σε όλη τη χώρα, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε αγωνιστική συσπείρωση και κινητοποίηση τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους που δουλεύουν στο κέντρο της Αθήνας. Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση νομοθετεί κατ' εντολή και για λογαριασμό των μεγαλεμπόρων που ήδη εντείνουν την εκμετάλλευση των εμποροϋπαλλήλων μέσα στους χώρους δουλειάς, με γενίκευση της μερικής απασχόλησης, τις ατομικές συμβάσεις στο "ΑΤΤΙΚΑ", την εντατικοποίηση στα "NOTOS" λόγω των πολλών απολύσεων και την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία, με απλήρωτη δουλειά στα "HONTOS" και άλλους εργασιακούς χώρους.

Ωφελημένοι θα είναι οι μεγαλέμποροι, οι οποίοι ήδη διασυνδέονται με τους αντίστοιχους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον κλάδο του τουρισμού, ενώ οι εργαζόμενοι του εμπορίου θα δουν τις σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας τους να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο, όπως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στα μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου».

Ο Σύλλογος καλεί σε πάλη για:

  • Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ