Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Από αύριο το δεκαήμερο δράσης στο Εμπόριο

Δεκαήμερο δράσης με βασική επιδίωξη την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου σχεδιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, από τις 10 έως τις 20 Ιούλη. Η πρωτοβουλία αποφασίστηκε με βάση την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες. Στο πλαίσιο του δεκαήμερου δράσης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανώνουν:

  • Ενημέρωση των εργαζομένων για τα ζητήματα της απλήρωτης δουλειάς, της κυριακάτικης αργίας, των εργασιακών σχέσεων, των Συλλογικών Συμβάσεων, του ασφαλιστικού, με ανακοινώσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, πικετοφορίες στις γειτονιές, με συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις.
  • Πρωτοβουλίες πίεσης σε εργοδότες και κυβέρνηση για την απλήρωτη δουλειά που υπάρχει στον κλάδο συνολικά και είναι μεγάλη, τις απολύσεις που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.
  • Πρωτοβουλίες κοινής δράσης με τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων της ΠΑΣΕΒΕ, των αγροτών της ΠΑΣΥ, των φοιτητών - σπουδαστών του ΜΑΣ, των Γυναικείων Συλλόγων της ΟΓΕ.

Σύσκεψη, προκειμένου να καθορίσει τις μορφές δράσης με τις οποίες θα συμμετάσχει στο δεκαήμερο δράσης, διοργανώνει το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπηρεσιών Εορδαίας, σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ