Πέμπτη 10 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μια βραδιά στην Πάτρα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζει σήμερα (9.30 μ.μ.) στο ρωμαϊκό θέατρο της πόλης τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού.

Η παράσταση, με τη φωνητική αναπαράσταση του λόγου του ποιητή, υποστηρίζοντας το νόημα κάθε φράσης, επιζητά να ζωντανέψει και όλες τις άλλες πτυχές που κρύβονται σ' αυτό το έργο, που δεν παύει να μας γοητεύει και να μας αφορά, σαν μια σημαντική κατάθεση ενός αγνού, μεγάλου στοχαστή, που ενεργοποιεί τη σκέψη μας για θεμελιώδη ζητήματα, όπως η πατρίδα και ο αγώνας για την ελευθερία της, η ανθρωπιά και η απανθρωπιά, το καλό και το κακό.

Σ' αυτό το πεζογραφικό έργο ο ποιητής «δανείζεται» το μύθο και το προσωπείο του Αγίου Διονυσίου - o oποίος έζησε ως ιερομόναχος έως τα 172 του χρόνια σ' ένα μοναστήρι της Ζακύνθου - για να καταγγείλει το κακό: Την πλούσια Ζακυνθινή που αντί να δώσει χείρα βοηθείας στους χαροκαμένους, ξεριζωμένους και κυνηγημένους από τους Οθωμανούς, τους αποδιώχνει προς χάριν του κατακτητή.

Δραματουργία, σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης, μουσική Βαγγέλης Γιαννάκης, κοστούμια Αριστείδης Πατσόγλου. Παίζει η Ολια Λαζαρίδου. Συμμετέχουν: Δανάη Ρούσσου, Κατερίνα Χαρμάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ