Πέμπτη 10 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπλοκάρουν τα φύλλα «αξιολόγησης» στα Νοσοκομεία

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην «αξιολόγηση» και με αγωνιστικές πρωτοβουλίες προσπαθούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία που μειώνει το προσωπικό και εμπορευματοποιεί παραπέρα τις υπηρεσίες Υγείας. Σε πολλά νοσοκομεία, κάτω και από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, δεν έχουν μοιραστεί ακόμη τα φύλλα «αξιολόγησης», ενώ όπου έχουν μοιραστεί, η κατάσταση ενδεικτικά είναι η εξής:

Στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εργαζόμενοι χωρίς να κάνουν «αυτοαξιολόγηση», τα έδωσαν στο σωματείο του νοσοκομείου. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων τα παρέδωσαν επίσης στο σωματείο. Επίσης, φύλλα έχουν δοθεί στο «Τζάνειο» και στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου οι εργαζόμενοι χωρίς να τα συμπληρώσουν τα δίνουν στο σωματείο.

Στο Νοσοκομείο «Θριάσιο» έχουν γίνει αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις όπου οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να εναντιωθούν στην «αξιολόγηση». Οταν ήρθαν τα φύλλα, την προηγούμενη Δευτέρα, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων διοίκησης και προσωπικού, εμποδίζοντας τη διαδικασία διανομής των φύλλων αξιολόγησης.

Στο «Αγία Ολγα» με απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων έγινε κινητοποίηση για να μπλοκαριστεί η διανομή των φύλλων, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Επίσης στο «Αιγινήτειο» μετά από γενική συνέλευση έγινε παρέμβαση των εργαζομένων στη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία δεν προχώρησε στη διαδικασία αξιολόγησης. Την Παρασκευή θα γίνουν νέες Γενικές Συνελεύσεις σε «Θριάσιο» και «Αγία Ολγα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ