Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητάνε νοσήλια από ανασφάλιστη γυναίκα

Παρέμβαση στη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου έκαναν οι Λαϊκές Επιτροπές Θέρμης, με αφορμή την περίπτωση γυναίκας που χρειάσθηκε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και τώρα το νοσοκομείο κινεί τις διαδικασίες για αναγκαστική είσπραξη του σχετικού ποσού, καθώς είχε μείνει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη από τον ΟΑΕΕ, εξαιτίας της αδυναμίας της να πληρώσει εισφορές.

Το νοσοκομείο, με επιστολή - ειδοποίηση, ενημερώνει την ανασφάλιστη γυναίκα ότι θα κοινοποιήσει την οφειλή της στην αρμόδια ΔΟΥ για να προβεί σε διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης (ακόμα και κατάσχεσης).

Η ανασφάλιστη γυναίκα δεν μπόρεσε να ενταχθεί ούτε στην ασφαλιστική κάλυψη από την Πρόνοια, επειδή έχει ιδιόκτητη κατοικία. Απευθύνθηκε στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Θέρμης και στην αντίστοιχη υπηρεσία του «Ιπποκράτειου», όπου έκανε - όπως της υποδείχθηκε - αίτηση για να χειρουργηθεί ατελώς. Η αίτηση όμως απορρίφθηκε, αφού είχε γίνει η επέμβαση, από τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, που επικαλέστηκαν τη σχετική νομοθεσία.

Εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Θέρμης και στελέχη του ΠΑΜΕ απαίτησαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου να μην υλοποιήσει την απειλή της. Η διοίκηση εξέφρασε την πρόθεση να ανταποκριθεί στο αίτημα, εφόσον δεν υπάρξει άνωθεν κυβερνητική - υπηρεσιακή πίεση.

Με ανακοίνωσή τους οι Λαϊκές Επιτροπές σημειώνουν: «Αποδεικνύεται η ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη και η ενιαία πάλη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων ευρύτερα, που μπορεί να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή καταιγίδα, να απαιτήσει και να επιβάλει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και να ανοίξει το δρόμο για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους όσοι έχουν ανάγκη στο πλαίσιο μιας εξουσίας και οικονομίας που τα κλειδιά της θα είναι στα χέρια του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ