Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαιρινά βράδια με μουσική, θέατρο και προβολές

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει ένα επταήμερο πολιτισμού, από τις 16 έως τις 24 του Ιούλη, κάτω από τον αθηναϊκό καλοκαιρινό ουρανό, γεμάτο μουσική, παραστάσεις για παιδιά και προβολές. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ένα χώρο συμβολικό στην καρδιά της Αθήνας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 16 του Ιούλη: Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών «Μουσικές Κινηματογραφικές Στιγμές». Mουσική από ταινίες-σταθμούς στην ιστορία του σινεμά, σε μουσική διεύθυνση: Δημήτρη Μίχα.

Πέμπτη 17 του Ιούλη: Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής «Δημιουργίες Ελλήνων Συνθετών» Νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη και Λοΐζου. Ερμηνεύουν: Μανώλης Σκουλάς και Δώρα Λουίζου. Διεύθυνση Ορχήστρας: Χρήστος Χαλκιάς.

Παρασκευή 18 του Ιούλη: «Η μαγική σοφίτα». Παιδική παράσταση με ζωντανή μουσική για παιδιά 3-9 ετών, από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Εκφρασης».

Δευτέρα 21 του Ιούλη: «Δον Κιχώτης». Παιδική παράσταση από την παιδική σκηνή «Μαγικές Σβούρες».

Τρίτη 22 του Ιούλη: Προβολή της ασπρόμαυρης αμερικανικής ταινίας του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» (1959).

Τετάρτη 23 του Ιούλη: «Athens Big Band presents the Swing Era». Η «Big Band», υπό τη διεύθυνση του Μάνου Θεοδοσάκη, αναβιώνει τη χρυσή εποχή του swing και τη χορευτική της διάσταση που θα αναδείξουν χορογραφικά οι «Athens Lindy Hop».

Πέμπτη 24 του Ιούλη: «Ο Καραγκιόζης Ναυαγός και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων», από το Θέατρο Σκιών «Χαρίδημος».

Ολες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 9 το βράδυ και η είσοδος στο κοινό είναι δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ