Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Διευκρινίσεις για τις μετεγγραφές

Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιούλη η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων με τις αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών να καθορίζουν, όπως φαίνεται, τις προτιμήσεις τους.

Μιλώντας χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος δήλωνε ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει ο νόμος «θα ορίζει πράγματα όπως το πότε θα κάνουν αίτηση, πού θα την κάνουν, τεχνικά πράγματα, τα οποία θα βγουν μόλις τελειώσουν οι καταθέσεις των μηχανογραφικών, για να αρχίσει η διαδικασία όταν θα βγουν τα αποτελέσματα πού μπήκε ο καθένας». Σημείωσε ότι δε θα αλλάζει τα όσα έχουν ψηφιστεί.

Πάντως, τη στιγμή που οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν αποτελούν ούτε «ασπιρίνη» για τα προβλήματα της πλειοψηφίας των φοιτητών, ο υπουργός δήλωνε ότι «ο νόμος ήταν τόσο γενναιόδωρος, που είμαστε πραγματικά προβληματισμένοι και εμείς και τα πανεπιστήμια τι θα γίνει με τον αριθμό των μετεγγραφών», αναφερόμενος στις διάφορες κατηγορίες που αποκτούν δικαίωμα μετεγγραφής. Σημείωσε επίσης πως, «όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αν υπάρξει - τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ λένε πως θα υπάρξει - την υπερπληθώρα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και απερήμωση των περιφερειακών πανεπιστημίων». Στο πλαίσιο της συζήτησης για τις μετεγγραφές, ο Α. Λοβέρδος αναφέρθηκε και σε πρόταση που έχει υποβληθεί στο υπουργείο από περιφερειακό πανεπιστήμιο για ψηφιακή διδασκαλία σε φοιτητές από απόσταση. Οπως φαίνεται, είναι μία πρόταση που προτίθεται το υπουργείο Παιδείας να συζητήσει προκειμένου να μπει σε εφαρμογή από του χρόνου. Εκανε δε λόγο για «έξυπνες λύσεις» που δε θα αλλάζουν το σύστημα εισαγωγής με τις εξετάσεις και θα «βοηθούν τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη μετοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ