Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες ενάντια στο «νέο Λύκειο»

Από την προχτεσινή κινητοποίηση της ΚΝΕ στο υπουργείο Παιδείας
Από την προχτεσινή κινητοποίηση της ΚΝΕ στο υπουργείο Παιδείας
Το δικαίωμα στη μόρφωση, σε ένα σχολείο που θα απαντά στις πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, βρίσκεται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας ενάντια στην «τράπεζα θεμάτων» και συνολικά το «νέο Λύκειο». Προχτές, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ από άκρη σε άκρη σ' όλη τη χώρα, με πολύμορφες δράσεις σε 45 πόλεις, έφεραν δυναμικά στο προσκήνιο το αίτημα για κατάργηση της «τράπεζας θεμάτων». Δηλώνοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και καλώντας τους μαθητές να οργανώσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα.

Παράλληλα, η ΚΝΕ δίνει το λόγο στους μαθητές για να πουν τη γνώμη τους για το «νέο Λύκειο» και την «τράπεζα θεμάτων». Μέσα από ερωτηματολόγια που ήδη διακίνησαν τα μέλη και φίλοι της ΚΝΕ στα σχολεία και συνεχίζουν να διακινούν σε φροντιστήρια, γειτονιές, στέκια νεολαίας.

Το ερωτηματολόγιο καταγράφει την ηλικία των μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ που απευθύνεται και ζητά να μεταφέρουν την εμπειρία τους από τη σχολική χρονιά που έληξε, θέλοντας να καταγράψει τις ελλείψεις και τα σοβαρότερα προβλήματα από τη σκοπιά των μαθητών.

Οι μαθητές που θα απαντήσουν καλούνται να εκφράσουν με βάση την εμπειρία τους τι τους έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τον όρο «νέο Λύκειο», ποιος είναι κατά τη γνώμη τους ο πραγματικός λόγος που η κυβέρνηση και το υπουργείο εφάρμοσαν την «τράπεζα θεμάτων» και ειδικά από τους αποφοίτους Γυμνασίου και όσους φέτος τέλειωσαν την Α' Λυκείου ζητείται να απαντήσουν αν η εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» τους αναγκάζει να αλλάξουν τα σχέδια που είχαν για το μέλλον τους και αν ναι, τι σκέφτονται να κάνουν. Αν, τελικά, «ο νόμος που εφαρμόστηκε φέτος για το "νέο Λύκειο" αντιμετώπισε προς το καλύτερο τα προβλήματα που έλεγε το υπουργείο πως θα αντιμετωπίσει, όπως την παραπαιδεία, το χτύπημα της παπαγαλίας, δίνοντας ουσιαστική μόρφωση κλπ.».

Το ερωτηματολόγιο κλείνει ζητώντας από τους μαθητές να πουν κατά τη γνώμη τους «ποια πρέπει να είναι η απάντηση των μαθητών σε όλη αυτή την κατάσταση» και «τι πιστεύεις πως πρέπει να κάνουν οι μαθητές από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ