Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΗΠΑ - ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
«Αρμόζουσα» η απέλαση του σταθμάρχη της CIA, λέει ο Σταϊνμάιερ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η απόφαση της Γερμανίας να ζητήσει από το σταθμάρχη της CIA στο Βερολίνο να εγκαταλείψει τη χώρα ήταν μία «αρμόζουσα, αναπόφευκτη απάντηση» μετά από τις νέες κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν το Βερολίνο, δήλωσε χτες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προσθέτοντας πως θα απαιτήσει «σεβασμό» από τις ΗΠΑ, όταν συναντηθεί μέσα στο τρέχον 48ωρο στη Βιέννη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Νωρίτερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωνε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αφότου το Βερολίνο ζήτησε την Πέμπτη από το σταθμάρχη της CIA στη Γερμανία να εγκαταλείψει τη χώρα. Ο ίδιος, εν τούτοις, πρόσθεσε πως Ομπάμα και Μέρκελ «έχουν καλή επαφή μεταξύ τους».

Ο Ζάιμπερτ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο σταθμάρχης της CIA θα αναχωρήσει από τη Γερμανία «γρήγορα» και ανακοίνωσε ότι η Μέρκελ μπορεί να έχει μια σύντομη συνομιλία με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν παραβρεθούν αμφότεροι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή στη Βραζιλία.

Οπως ανακοινώθηκε, η Μέρκελ θα ταξιδέψει στο Ρίο ντε Ζανέιρο για να δει τη Γερμανία να παίζει στον τελικό με την Αργεντινή και ο Πούτιν θα παραβρεθεί επειδή η Ρωσία θα φιλοξενήσει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018. Την ίδια περίοδο, στη Βραζιλία θα γίνει και η επόμενη Σύνοδος των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ