Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Αντιδρούν συνδικάτα και μαζικοί φορείς

Την έντονη αντίδραση των μαζικών φορέων της χώρας μας προκαλούν τα σχέδια της ουκρανικής κυβέρνησης να βγάλει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας, καθώς εντείνει ολόπλευρα την αντιλαϊκή επίθεση και θέλει να εμποδίσει με κάθε τρόπο τους λαϊκούς αγώνες.

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) καταγγέλλει ότι «η προσπάθεια της ουκρανικής κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί σε εκείνες τις αποφάσεις απαγόρευσης λειτουργίας των κομμουνιστικών κομμάτων, απαγόρευσης χρήσης κομμουνιστικών συμβόλων αλλά και συμβόλων της Αντίστασης των Λαών κατά του φασισμού, σε άλλες, πρώην σοσιαλιστικές χώρες, και εξελίσσεται υπό τις ευλογίες της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εξελίσσεται στο πλαίσιο του αντικομμουνισμού που καλλιεργεί και προβάλλει ως ιδεολογία της η Ευρωπαϊκή Ενωση με την αντιδραστική και επικίνδυνη θεωρία "των δύο άκρων" και της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει, για μια ακόμα φορά, αυτές τις αντιδραστικές θεωρίες που προωθούν τα επιτελεία των ιμπεριαλιστών και η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση που δε διστάζει να στηρίζει και φασιστικές δυνάμεις προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της, όπως γίνεται στην Ουκρανία σε βάρος του λαού της που ματώνει.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απευθύνεται και στη Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών / Αντιφασιστών (FIR) και την καλεί να καταδικάσει την επιχειρούμενη απαγόρευση λειτουργίας του ΚΚ Ουκρανίας και να ζητήσει τη νόμιμη λειτουργία όλων των Κομμουνιστικών Κομμάτων όπου έχει απαγορευτεί η δράση τους, όπως στις Βαλτικές Χώρες. Επίσης, να απαιτήσει να σταματήσουν οι διώξεις κατά των Αντιστασιακών Αγωνιστών στις χώρες αυτές και να προστατευτούν τα μνημεία της Αντίστασης κατά του φασισμού - ναζισμού που καταστρέφονται από τις αντιδραστικές κυβερνήσεις των χωρών αυτών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!»

Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ήσυχος

Επίσης, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλει τα σχέδια της ουκρανικής κυβέρνησης να βγάλει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτή η μεθόδευση σχετίζεται με τα σχέδια έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Ουκρανίας, για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε τους εργαζομένους του κλάδου να καταγγείλουν και να παλέψουν ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις, μέσα από τις γραμμές του οργανωμένου ταξικού κινήματος, γιατί, όσο έχουμε τέτοιες εξελίξεις, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νιώθει ήσυχος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την αντικομμουνιστική πρόκληση στην Ουκρανία (2019-02-09 00:00:00.0)
Κατεπείγουσα Ερώτηση για την αστυνομική εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας (2018-05-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τον αντικομμουνιστικό παροξυσμό στην Ουκρανία (2017-07-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές διώξεις από την ουκρανική κυβέρνηση (2015-04-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-05-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ