Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές διώξεις από την ουκρανική κυβέρνηση

Τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης, η οποία με νόμο που ψήφισε επιχειρεί την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας ενώ την ίδια στιγμή συνεργάζεται ανοιχτά με φασιστικά κόμματα και τις ένοπλες συμμορίες τους, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του ΚΚΕ, με Ερώτησή της προς την ύπατη εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φ. Μογκερίνι, τονίζοντας τα εξής:

«Mετά από το φιάσκο στο οποίο εξελίχτηκε η δίκη για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, η κυβέρνηση έσπευσε προκλητικά, λίγο πριν την 9η Μάη, την 70ή επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, να ψηφίσει νόμο που εξισώνει ανιστόρητα, με βάση την απαράδεκτη αντίληψη που προωθεί η ΕΕ, το φασισμό με τον κομμουνισμό και καλεί σε "απαγόρευση της προπαγάνδας τους". Ο νόμος στοχεύει αποκλειστικά τη δράση των κομμουνιστών και αγωνιστών που αντιτάχτηκαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή που εκκρεμεί δίκη για να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας και πρόσφατα ζητήθηκε η δίωξη του προέδρου του, Πέτρο Σιμονιένκο, Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, η ουκρανική κυβέρνηση με νόμο ηρωοποιεί τους φασίστες του λεγόμενου "ουκρανικού απελευθερωτικού στρατού" που έδρασε στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας παράλληλα αξιοποιεί φασιστικά κόμματα και τις ένοπλες εγκληματικές οργανώσεις τους, όπως δείχνει ο πρόσφατος διορισμός του Ντμίτρο Γιάρος, επικεφαλής της ναζιστικής οργάνωσης "Δεξιός Τομέας", στη θέση του συμβούλου στο υπουργείο Αμυνας.

Επιπλέον, οι Αρχές, επιδιώκοντας τον εκφοβισμό κάθε διαφορετικής γνώμης:

  • Προχώρησαν στη σύλληψη του Αλεξάντερ Μπονταρτσούκ, εκδότη του περιοδικού "Εργατική Τάξη", που διώκεται με το πρόσχημα ότι «παραβιάζει έμμεσα την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας» με την αρθρογραφία του.
  • Υπέβαλαν σε 7ωρη ανάκριση τον Π. Σιμονιένκο, Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.
  • Εξακολουθούν να κρατούν σιωπή ιχθύος για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Σεργκέι Ντολγκόφ, που απήχθη από τα γραφεία της εφημερίδας που εξέδιδε "Θέλω να είμαι στην ΕΣΣΔ" (Khochu v SSSR, "I want to be in the USSR") από ένοπλες ομάδες που συνεργάζονται με τις σημερινές Αρχές.

Η μεγάλη επιδείνωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης των εργαζομένων στην Ουκρανία, οι προετοιμασίες για στρατιωτική κλιμάκωση στην Ανατολική Ουκρανία, πάνε χέρι - χέρι με τις αντικομμουνιστικές διώξεις.

Πώς τοποθετείται η Υπατη εκπρόσωπος στον αντικομμουνιστικό νόμο της ουκρανικής κυβέρνησης και στις παραπάνω συνεχιζόμενες αντικομμουνιστικές διώξεις που έχουν στόχο να θέσουν εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας;

Αντικομμουνιστικοί νόμοι και διώξεις, όπως οι παραπάνω, περιλαμβάνονται στις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το "μνημόνιο" ΕΕ - Ουκρανίας για τη χρηματοδότηση της τελευταίας με 1,8 δισ. ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ