Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΥΣΗ
Αναζήτηση νέων επενδυτών και «εταίρων» σε βάρος των λαών

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΟΤΤΑΒΑ.--

Την προσπάθεια της ινδικής πλουτοκρατίας να ενισχύσει τη θέση της διεθνώς, στο οικονομικό αλλά όχι μόνο πεδίο, αποτυπώνει η πολυήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, στη Δύση. Χτες, Τετάρτη, ο Μόντι έφτασε στον Καναδά, αφού νωρίτερα είχε βρεθεί σε Γαλλία και Γερμανία.

Η επίσκεψη στον Καναδά ήταν η πρώτη Ινδού ηγέτη στη συγκεκριμένη χώρα μετά από 42 χρόνια και ο καναδικός Τύπος επικέντρωνε στο ρόλο που η τεράστια ινδική αγορά μπορεί να διαδραματίσει για τις καναδέζικες εξαγωγές.

Στη Γερμανία, ξεχώρισε η έναρξη των εργασιών της βιομηχανικής Εκθεσης στο Ανόβερο που ο Μόντι εγκαινίασε μαζί με την καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ. Ο Μόντι χαρακτήρισε τη χώρα του «άγκυρα οικονομικής σταθερότητας, μηχανή ανάπτυξης και δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο». Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μόντι επανέφερε το αίτημα της χώρας του να εξασφαλίσει θέση στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ απευθυνόμενος στα επιτελεία των πολυεθνικών επικαλέστηκε εκτιμήσεις που εμφανίζουν τη χώρα του τη μόνη αναδυόμενη οικονομία με αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης, προσπαθώντας να πείσει ότι οι επενδύσεις στη χώρα του θα αποφέρουν σίγουρα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Στη Γαλλία, ξεχώρισε η υπογραφή για την προμήθεια 36 μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Ραφάλ», ως μέρος μιας μεγαλύτερης παραγγελίας που οι δύο χώρες διαπραγματεύονται εδώ και καιρό για την απόκτηση συνολικά 126 πολεμικών αεροσκαφών. Η αξία της παραγγελίας εκτιμάται συνολικά γύρω στα 20 δισ. δολάρια.

Παρίσι και Νέο Δελχί συνυπέγραψαν συνολικά 20 συμφωνίες, που αφορούν μεταξύ άλλων τη συνεργασία σε κλάδους όπως η πυρηνική ενέργεια, η εξερεύνηση του Διαστήματος, οι σιδηροδρομικές μεταφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ