Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Η υπομονή έχει και όρια

Χτες απέργησαν και κατέβηκαν στους δρόμους για να πάρουν αυτά που δικαιούνταν από το 1996

Την υπόσχεση ότι θα εκπληρωθεί το αυτονόητο έλαβαν χτες από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, οι δασικοί υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας και των Περιφερειών, που πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, απαιτώντας την άμεση υλοποίηση της 2495/2000 απόφασης του ΣτΕ για την καταβολή του επιδόματος παραγωγικότητας από το 2001 και την καταβολή των αναδρομικών από το 1996.

Η σχετική απόφαση του ΣτΕ δημοσιεύτηκε στις 25/7/2000 και επιδόθηκε στα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών και Γεωργίας στις 18/10/2000, αλλά μέχρι χτες δεν έγινε τίποτα από πλευράς κυβέρνησης. Ετσι χτες στις 10 το πρωί πολλές εκατοντάδες δασικών συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Γεωργίας, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα με κυρίαρχο το «Φτάνει πια η κοροϊδία». Η καθολική συμμετοχή στη χτεσινή απεργία και η μαζική αγωνιστική παρουσία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εξανάγκασαν φαίνεται τον υπουργό Γεωργίας να πει στην αντιπροσωπεία που τον επισκέφτηκε ότι μόλις υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή του επιδόματος παραγωγικότητας από 1/1/2001, ενώ για τα αναδρομικά τους παρέπεμψε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Μετά από την εξέλιξη αυτή οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Εκεί τους ειπώθηκε πως στις 6 του Ιούνη θα πάρουν απάντηση στα αιτήματά τους.

Ερώτηση του ΚΚΕ

Για το θέμα αυτό κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται πως αν και πέρασε πάνω από ένα εξάμηνο από την επίδοση στα αρμόδια υπουργεία Γεωργίας και Οικονομικών της 2495/2000 απόφασης του ΣτΕ, τα δύο υπουργεία δεν υλοποιούν την παραπάνω απόφαση με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι δασικοί υπάλληλοι να οδηγούνται σε απεργία και κινητοποιήσεις. Επίσης, σημειώνεται ότι «άρνηση υλοποίησης της παραπάνω απόφασης προσλαμβάνει διαστάσεις πρόκλησης και αυταρχισμού». Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης που υπογράφει την Ερώτηση, καλεί τους δύο αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν: «Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τις παραπάνω αποφάσεις και πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους αυτά που τους οφείλονται;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ