Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αρνητική προδιαγράφεται και η επόμενη σχολική χρονιά

Συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τους υφυπουργούς Παιδείας

Χωρίς θετικές απαντήσεις για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και με την επιβεβαίωση ουσιαστικά από πλευράς υπουργείου Παιδείας ότι τη νέα σχολική χρονιά θα ενταθεί η αντιλαϊκή πολιτική έληξε χτες η συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τους υφυπουργούς Παιδείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, για το θέμα των μεταθέσεων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο υφυπουργός Κ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε ότι ικανοποιήθηκε ο μέγιστος αριθμός των αιτήσεων (μόλις 2.802 από 6.747), ενώ δε δεσμεύτηκε για το ζήτημα της οργανικότητας και ειδικότερα για σύσταση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς που αποσπάστηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δήλωσε ότι δε θα υπάρξουν επιπλέον διορισμοί από αυτούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί (μόλις 112 στην Πρωτοβάθμια και 100 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), ωστόσο παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει αυξημένη ανάγκη για αναπληρωτές, 2.000 από τους οποίους θα προσληφθούν με πιστώσεις του προϋπολογισμού και οι υπόλοιποι μέσω ΕΣΠΑ. Διαιωνίζοντας ένα καθεστώς «μπαλωμάτων», με συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία και με εδραίωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην Εκπαίδευση.

Κατά τ' άλλα, παρά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις, εκφράστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει την εφαρμογή της αξιολόγησης, να προωθήσει το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή, ενώ σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις σχολείων, ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «δεν κρίνεται σκόπιμο να ανοίξει εκ νέου το θέμα», δηλαδή θα υλοποιηθεί ως έχει η σχετική απόφαση. Αγνοια δήλωσε ο υφυπουργός για το σοβαρό ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες αναπληρωτές, οι οποίοι μένουν χωρίς επίδομα ανεργίας, γιατί δεν συμπληρώνουν τα απαραίτητα ένσημα, αφού προσλήφθηκαν μετά τα μέσα της χρονιάς, ενώ περικοπές ενσήμων είχαν και για τη συμμετοχή τους σε απεργία.

Στη διάρκεια της συνάντησης από πλευράς της ΔΟΕ ζητήθηκε για μια ακόμα φορά να παύσει η δίωξη της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και προέδρου του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μολάων. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν εκδοθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας τίθεται σε αργία. Ο Κ. Δερμεντζόπουλος, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική απόφαση, αρνήθηκε να την ανακαλέσει, κάτι που καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τονίζουν επίσης ότι με αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνονται, τα σχολεία δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν από το Σεπτέμβρη και ότι φαίνεται για μια ακόμα φορά πως η λύση θα κατακτηθεί μέσα από τη συμμαχία γονιών - εκπαιδευτικών, με αγώνες με ταξικό προσανατολισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ