Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Συγκρούσεις στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Τρίπολη και ιδιαίτερα στο διεθνές αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας, λόγω σφοδρών συγκρούσεων που διαδραματίζονται το τελευταίο τριήμερο μεταξύ αντίπαλων ισλαμικών ένοπλων ομάδων, ανάγκασε χτες την αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα να ανακοινώσει «προσωρινά» την άμεση απομάκρυνση του προσωπικού της, εξαιτίας της επιδείνωσης της επισφαλούς κατάστασης.

Εξαιτίας των συγκρούσεων, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μερικές δεκάδες επιβάτες, ενώ τουλάχιστον δύο αεροσκάφη της εταιρείας «Αιρ Αφρικίγια» υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα πυρά. Πλέον, από χτες το πρωί, όλες οι διεθνείς πτήσεις προς Τρίπολη εκτρέπονται με προορισμό το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα.

Τέλος, χτες, ο Τυνήσιος Πρόεδρος, Μονσέφ Μαρζουκί, ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση διήμερης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών Τυνησίας, Αιγύπτου, Σουδάν, Τσαντ και Αλγερίας πως οι λιβυκές αρχές, σε συνεννόηση με τις παραπάνω όμορες χώρες συμφώνησαν στη συγκρότηση κοινών περιπολιών για τον έλεγχο των λιβυκών συνόρων, καθώς και σε ένα σχέδιο συλλογής βαρέων όπλων, για να σταματήσουν αυτά να πέφτουν στα χέρια ακραίων ισλαμιστών στην Αφρική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ