Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΙΝΑΠ
Να καταργηθούν τα «λευκά κελιά»

Την πεποίθησή του πως η κατάσταση με τα «λευκά κελιά», στην Τουρκία, «δεν πρέπει να συνεχιστεί» και πως «κανείς δε δικαιούται να αφαιρεί ζωές και μάλιστα για πολιτικούς λόγους», καταθέτει, σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Μάλιστα, προκειμένου να εκφράσουν και έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους πολιτικούς κρατούμενους, τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προσανατολίζονται στη διοργάνωση επίσκεψης στην Τουρκία από κοινού με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων. Κι αυτό γιατί σε προηγούμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΕΙΝΑΠ στην Κωνσταντινούπολη, διαπιστώθηκε ότι οι απεργοί κρατούμενοι εμπιστεύονται τους συνηγόρους τους, τους γιατρούς του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου και τον αρχιτεκτονικό Σύλλογο.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία, η ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της: «Είναι γνωστό ότι το καθεστώς της Τουρκίας βαπτίζει τους πολιτικούς κρατούμενους τρομοκράτες και τους επιβάλει εξοντωτικές ποινές. Σα να μην έφτανε όμως αυτό, τους τελευταίους μήνες τους μεταφέρει και στα "λευκά κελιά". Οι πολιτικοί κρατούμενοι ανθίστανται, όπως είναι φυσικό, και πολλές εκατοντάδες από αυτούς κήρυξαν απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Το ίδιο κάνουν και κάποιες εκατοντάδες άνθρωποι, συγγενείς των κρατουμένων, έξω από τις φυλακές, γιατί αποφάσισαν να τους συμπαρασταθούν. Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να συνεχιστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ