Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΖΙΩΤΗ
Βρήκαν το σπίτι του, ψάχνουν συνεργούς

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη εξέδωσαν χτες οι δικαστικές αρχές, με βάση τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν προχτές σε βάρος του καταδικασμένου για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Παράλληλα, εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης σε βάρος 35χρονου, που, βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από την αστυνομία στη δικαιοσύνη, θεωρείται συνεργός του σε ληστείες σε τράπεζες στην Ακράτα και στα Μέθανα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος του Ν. Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους, αφού από τη στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 χρόνων (σ.σ θα εκτίσει τα 25) που του έχουν επιβληθεί. Μόλις το ένταλμα κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο θα πρέπει σε 24 ώρες να εμφανιστεί στον ανακριτή είτε να μεταβεί δικαστικός λειτουργός στο νοσοκομείο προκειμένου να απολογηθεί ή να πάρει προθεσμία για την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Ν. Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του -γνωστών και αγνώστων στις δικαστικές αρχές- ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων. Η δικογραφία ανατίθεται σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο, υπό κράτηση, νοσηλευόμενος θα κληθεί να απολογηθεί σε χρόνο που θα είναι εφικτό λόγω της κατάστασης της υγείας του, αφού νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό».

Στο μεταξύ, σε σπίτια στα βόρεια προάστια της Αττικής συνεχίστηκαν οι έρευνες της «αντιτρομοκρατικής» μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη, καθώς διαπιστώθηκε ότι για να φτάσει στο Μοναστηράκι επιβιβάστηκε στο σταθμό του Αμαρουσίου, ενώ βρέθηκε και απόδειξη αγοράς από κατάστημα της περιοχής. Τελικά, αργά χτες το μεσημέρι, στην οδό Υψηλάντου, στα όρια Πεύκης - Αμαρουσίου, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, βρέθηκε το σπίτι στο οποίο, κατά την αστυνομία διέμενε, ο Ν. Μαζιώτης. Συνεχείς είναι, επίσης, οι έρευνες σε σπίτια υπόπτων για τυχόν υπόθαλψή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ