Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Κινητοποίηση στις 22 Ιούλη

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρούν οι καθηγητές στις 12.30 το μεσημέρι, την Τρίτη 22 Ιούλη, καθώς εκείνη τη μέρα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε «διαθεσιμότητα» πάνω από 2.000 εκπαιδευτικούς.

Με αυτήν την απόφαση, καταργήθηκαν και οι αντίστοιχες ειδικότητες και τομείς σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (Υγείας - Πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής - κομμωτικής) που ήταν και οι πολυπληθέστερες, αφήνοντας «ξεκρέμαστους» χιλιάδες μαθητές. Παράλληλα, άνοιξε ο δρόμος για διαθεσιμότητες - απολύσεις και εκπαιδευτικών, όπως και εργαζομένων άλλων κλάδων. Για τους καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μεσολάβησε ένας χρόνος ομηρίας. Ηδη για 85 από αυτούς έχει διακοπεί η μισθοδοσία από τις 22 Μάρτη, ενώ από τις προκηρύξεις που έχουν ήδη εκδοθεί στο πλαίσιο της κινητικότητας φαίνεται να «περισσεύουν» περίπου 100 θέσεις.

Η ΟΛΜΕ ζητά να μην υπάρξει καμία απόλυση - διαθεσιμότητα, να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης, να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ