Τρίτη 22 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με τον Αντ. Σαμαρά συναντήθηκαν οι συνταξιούχοι

Του παρέδωσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους

Η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου
Η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε χτες αντιπροσωπεία από τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Οι συνταξιούχοι παρέδωσαν στον Αντ. Σαμαρά το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τα οποία πρόβαλαν και στην πανελλαδική τους κινητοποίηση στην Αθήνα, στις 19 Ιούνη. Αμέσως μετά τη χτεσινή συνάντηση, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, δήλωσε εκ μέρους της αντιπροσωπείας:

«Κάναμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Του θέσαμε τα ζητήματα του συνταξιουχικού κινήματος και ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ό,τι έχει περικοπεί. Είναι χρήματα που έχουν βγει από εμάς, είναι χρήματα που πρέπει να υπηρετήσουν τις ανάγκες μας, είναι χρήματα που πρέπει να δοθούν άμεσα για το συνταξιουχικό κόσμο που υποφέρει και από τα ζητήματα της περικοπής των συντάξεων και από την Υγεία, τη φορολογία και απ' όλα τα δεινά.

Ωστόσο, του θέσαμε τρία - τέσσερα επείγοντα ζητήματα. Πρώτα απ' όλα την επαναφορά άμεσα της 13ης και 14η σύνταξης. Δεύτερο, να μη γίνει περικοπή στο ΕΚΑΣ στους κάτω των 65 ετών που έχει γίνει. Τρίτο, να βγαίνουν άμεσα οι συντάξεις, να μην καθυστερούν. Και τέταρτο, να δίνονται οι κοινωνικές παροχές για λουτροθεραπείες. Στο ζήτημα της Υγείας, όλες οι παροχές πρέπει να δίνονται σε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανασφάλιστους, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε προϋπόθεση, με κρατική δαπάνη, η δυνατότητα να μπορούν να έχουν παντού ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσοκομειακή, θεραπεία. Για όλα αυτά τα ζητήματα θα μας απαντήσει εντός της εβδομάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ