Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις σωφρονιστικών

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ζητούν, μεταξύ άλλων, προσλήψεις και επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Σήμερα και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ αύριο στάσεις εργασίας όπως έγινε χτες.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπάλληλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) διαμαρτύρεται για το σχέδιο μετατροπής του καταστήματος Δομοκού σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, κάτι που, όπως λένε, «αντί να επιλύσει, θα προκαλέσει επιπρόσθετα προβλήματα».

Τα αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι: Αμεση παροχή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων στις φυλακές, υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων και διοικητική μεταρρύθμιση και οργανωτική ανασυγκρότηση των καταστημάτων κράτησης σε μια πολυκλαδική, ουσιαστική και αποτελεσματική υπηρεσία και με διευρυμένους χαρακτήρες καταστημάτων κράτησης.

Σύμφωνα με την ΟΣΥΕ, κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στις φυλακές της χώρας δε θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ