Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση για φοιτήτριες με ειδικές ανάγκες

«Εδώ και δύο χρόνια φοιτήτρια με προβλήματα όρασης στο Μαθηματικό αναγκάζεται να αντιγράφει μόνη της βιβλία, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές της, γιατί στο ίδρυμα δεν υπάρχουν βιβλία και Η/Υ με το σύστημα Braille (σύστημα ανάγνωσης και γραφής των τυφλών με την αφή). Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τη μονάδα προσβασιμότητας στην πληροφορική του Ιδρύματος δεν της έχει δοθεί καμία απάντηση.

Επίσης, φοιτήτρια με ειδικές ανάγκες και χαμηλό εισόδημα που σπουδάζει στο Βιολογικό του Πανεπιστημίου Πάτρας και έχει ζητήσει μετεγγραφή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, δεν έχει δει το αίτημά της να ικανοποιείται λόγω έλλειψης υποδομών στο Τμήμα της Αθήνας».

Κόντρα στα παραπάνω, που φανερώνουν την εγκληματική πολιτική κυβέρνηση - ΕΕ που ασκείται πολλαπλάσια σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Βιολογικού και Φαρμακευτικής μαζί με τη ΣΕΑΑΝ προχωρούν σήμερα Τετάρτη σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία για να απαιτήσουν:

  • Αμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των δύο συμφοιτητριών μας.
  • Επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος για την ύπαρξη των κατάλληλων και απαραίτητων υποδομών, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των φοιτητών με αναπηρία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ