Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αθλιος «ανθρωπισμός»

Η είδηση για τα 47 εκατομμύρια δολάρια που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ως «ανθρωπιστική βοήθεια» θα μπορούσε απλά να καταγραφεί στο ρεπορτάζ για τις πρωτοβουλίες που συνεχίζονται παράλληλα με την ισραηλινή επιχείρηση. Δεν είναι όμως, «άλλη μια είδηση». Είναι παράδειγμα της αθλιότητας και ξετσιπωσιάς του ιμπεριαλισμού.

Ενας ολόκληρος λαός αιματοκυλιέται για πολλοστή φορά μόνο και μόνο γιατί ζητά να έχει ελεύθερη πατρίδα. Οι ιμπεριαλιστές δίνουν άλλοθι στους σφαγείς του τηρώντας ίσες αποστάσεις από το θύμα και το θύτη και όχι απλά διατηρούν, αλλά και συνεχώς ενισχύουν τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές τους σχέσεις με το σημερινό δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Τώρα έρχονται δήθεν να συμπονέσουν τους αμάχους της Γάζας. Πριν λίγες μέρες ο Κέρι έκλινε ξανά σε όλες τις πτώσεις «το δικαίωμα του Ισραήλ» να αμύνεται. Σήμερα έρχεται να αναγγείλει «οικονομική βοήθεια».

Κάθε φορά που οι ιμπεριαλιστές ανακοινώνουν «ανθρωπιστική βοήθεια», αναζητούν τρόπους για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο του αντίστοιχου λαού. Πλούτου βουτηγμένου στο αίμα αμέτρητων αθώων παιδιών, αλλά για τα μονοπώλια το ίδιο απαραίτητο για τις μηχανές της «ανταγωνιστικότητάς» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ