Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
120 νέα σκευάσματα στη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ

Ακόμη 120 σκευάσματα προστέθηκαν στη νέα λίστα Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τα νέα αυτά φάρμακα αφορούν αντιαλλεργικά προϊόντα, ιχθυέλαια και φυσικά προϊόντα. Τα περισσότερα ήταν ήδη στην «αρνητική λίστα», δηλαδή χορηγούνταν με ιατρική συνταγή, αλλά ο ασφαλισμένος τα πλήρωνε εξολοκλήρου.

Αυτό που αλλάζει με την ένταξή τους στη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ είναι πως θα μπορούν πλέον να αγοράζονται χωρίς απαραίτητα να τα έχει συνταγογραφήσει κάποιος γιατρός. Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν πως η απελευθέρωση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ (Ν. 4254 / 2014) έχει οδηγήσει στην αύξηση του κόστους μέχρι και 40%.

Τα ΜΗΣΥΦΑ συνεχίζουν να χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία και φτάνουν πλέον τα 1.311 σκευάσματα, έναντι 1.191 το Μάη και 859 το Νοέμβρη. Υπενθυμίζουμε ότι στη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ περιλαμβάνονται φάρμακα για το στομάχι, τους ιλίγγους, σπρέι, καρνιτίνες, σκευάσματα για τα μαλλιά, δερματολογικά προϊόντα για τον έρπη, παυσίπονα και αλοιφές, γλυκοζαμίνες, τοπικά αναισθητικά, αντιμυκητιασικά, κατά του καπνίσματος κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ